Sebastian Vettel puoltaa vahvasti uutta F1-kisaehdokasta – "Se todella ansaitsee osakilpailun"

Ferrarin tähtikuljettaja Sebastian Vettel toivoo, että Italian Mugellon radalla kisattaisiin tänä vuonna moottoriurheilun kuninkuusluokassa.

Vettel ja Charles Leclerc palasivat pitkästä aikaa Ferrarin rattiin tiistaina, kun italialaistalli testasi Mugellon radalla.

Koronaviruksen myötä F1-kisakalenteri myllättiin täksi vuodeksi uuteen uskoon. Kauden aikana saatetaan nähdä myös mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia.

Esimerkiksi juuri Mugellon rata on ehdolla yhdeksi uudeksi osakilpailuksi. Viimeistä kauttaan Ferrarilla ajava Vettel näkisi Mugellon mielellään F1-kalenterissa.

– Olin iloinen, kun pääsin takaisin ohjaamoon pitkän tauon jälkeen. Oli hienoa saada jälleen fiiliksiä autosta niin mahtavalla radalla. Minusta Mugello todella ansaitsee F1-osakilpailun, Vettel toteaa Sky Sportsin mukaan.

Vaikka Vettel ei viime vuosina olekaan ajanut Mugellon radalla, löytyi tuntuma autoon ja rataan nopeasti.

– En ole ajanut sillä kahdeksaan vuoteen, joten rataan tottuminen vaati muutaman kierroksen. Sen jälkeen vain nautin.

F1-sarja on vahvistanut toistaiseksi vain kahdeksan osakilpailua. Kausi käynnistyy kahdella Itävallassa ajettavalla osakilpailulla 5. ja 12. heinäkuuta. Lisäksi F1:siä ajetaan tällä kaudella ainakin Unkarissa, Silverstonessa, Barcelonassa, Belgiassa ja Monzassa.

Lue myös:

    Uusimmat