F1-legenda lataa: Sebastian Vettelin parhaat päivät ovat ohi

Sebastian Vettelin parhaat päivät formula ykkösissä ovat takanapäin, arvioi F1-legenda, kolmea maailmanmestaruutta 1960–70-luvuilla juhlinut Sir Jackie Stewart.

Pääkuvan videolla Stewart julistautuu Kimi Räikkösen faniksi.

Ferrarin Vettel taipui tämänkin vuoden MM-taistelussa Mercedeksen Lewis Hamiltonille, joka varmisti uransa viidennen F1-mestaruuden jo viime viikonloppuna Meksikossa. Vettelillä mestaruuksia on neljä – kaikki useampien vuosien takaa Red Bullilta 2010–2013.

– Minusta Sebastian on ohittanut huippunsa ja Lewis rakentaa yhä omaansa, Stewart sanoi Bild-lehdelle.

Brittiläinen Stewart arvioi niin ikään brittiläisen Hamiltonin olevan jatkossa jopa entistä rennompi, kun vyöllä on viisi maailmanmestaruutta. Vettelistä hän ei ole luottavainen, vaikka Ferrarin saksalaiskuski voisikin Stewartin mukaan teoriassa palata entiseen loistoonsa.

– Se on kuitenkin hyvin vaikeaa, koska tällaisen kauden jälkeen olet kriittisempi itseäsi kohtaan ja sitä, mitä haluat tehdä ja mitä et halua tehdä.

Tällä kaudella Vettel sortui MM-taistelussa useisiin virheisiin, joilla hän pilasi mahdollisuutensa Hamiltonin päihittämiseen.

– Ei ole mahdollista syyttää jatkuvasti muita. Jos taistelet maailmanmestaruudesta ja mietit liikettä, joka saattaisi koitua ongelmaksi, sinun ei tarvitse yrittää sitä. Pitää odottaa oikeaa hetkeä.

Alapuolen videolla Sebastian Vettel onnittelee Lewis Hamiltonia mestaruuden varmistamisesta. Juttu jatkuu videon alla.


Stewart arvelee, että Vettel, 31, saattoi saavuttaa neljä mestaruuttaan jopa liian nopeasti, 26 ikävuoteen mennessä.

– Pidän Sebastianista todella paljon, ja hän on erittäin hyvä kuljettaja. Hyvin tunteikas, ja teknisesti kenties yhä paras, mutta hänen mielensä ei toimi yhtä selkeästi kuin aiemmin, Stewart ruoti.

Lue myös:

    Uusimmat