F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettel jyrähti F1:n kypäräsäännöstä – "Se on hevonpaskaa"

2:14
Sebastian Vettel kävi onnittelemassa Lewis Hamiltonia mestaruudesta Austinin osakilpailun jälkeen.

Ferrarin Sebastian Vettel latoi suorat sanat F1:n kypärän värityssäännöstä.

F1-kuljettajien on sääntöjen mukaan käytettävä samaa kypärätyyliä läpi kauden, jotta heidän tunnistamisensa tv-kuvissa olisi helpompaa. Kuskit saavat poiketa tästä säännöstä vain kerran haluamassaan kilpailussa.

Kypäräsääntö nousi tapetille Venäjän GP:n yhteydessä, kun Toro Rosson Daniil Kvjat ei saanut käyttää kotikisaansa suunnittelemaa kypärää, koska oli jo käyttänyt sallitun poikkeuksen Italiassa.

Vettel on vuosien varrella vaihtanut kypäränsä tyyliä useampaan otteeseen kauden aikana. Tietojen mukaan Vettel ja Max Verstappen ovat vaihdelleet kypäriensä tyyliä tälläkin kaudella, mutta eivät ole ilmoittaneet asiasta FIA:lle. Vettelillä oli oma painava näkemyksensä säännöstä.

– No, minä vaihdan kypäräni tyyliä joka tapauksessa. Kyseessä on meidän kypärämme, ja meidän pitäisi olla vapaita tekemään mitä haluamme, joten minusta sääntö on hevonpaskaa, Vettel tylyttää Motorsport.comille.

Saksalaistähden mukaan kuljettajilla pitäisi olla oikeus suunnitella ja vaihdella kypäriään haluamallaan tavalla ilman rajoituksia.

– Meillä on enää todella vähän tilaa ilmaista itseämme, kypärä on mahdollisesti ainoa tapa. Jos ihmiset pitävät siitä, se on hienoa, mutta jos eivät, se ei kuitenkaan ole heidän kypäränsä, Vettel toteaa.

– Minusta meidän pitäisi olla vastuussa siitä, miten ja millä väreillä suunnittelemme kypärämme, hän jatkaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja