Sebastian Tynkkynen suunnittelee häitä ja lapsia Alan-rakkaansa kanssa: "Minulla on haaveena kasvattaa pikku poika"

1:22

Kohahduttavista mielipiteistä ja tempauksista tunnettu Sebastian Tynkkynen avautuu rakkauselämästään. 

Videolla mies lukee vihaviestejä, jota hän sai kerrottuaan parisuhteestaan julkisesti!

Aikoinaan Big Brother -ohjelmasta julkisuuteen noussut Sebastian Tynkkynen, 29, on sittemmin tunnettu värikkäänä mediapersoonana. Nykyään Oulun kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja opiskelee taide- ja taitopainotteiseksi luokanopettajaksi.

Tynkkynen avautui maaliskuussa parisuhteestaan Mosambikista kotoisin olevaan Alaniin, 23, julkaisemalla videon, missä pari kertoi elämästään kristillisen yhteisön paineessa.

Syy avautumiseen oli ahdistava peittely, jota Tynkkynen joutui kantamaan sisällään.

– Alkoi ahdistaa tietynlainen epärehellisyys. En koskaan kieltänyt seurustelevan Alanin kanssa, jos sitä kysyttiin.

Tynkkynen julkaisi Instagramissa yhteiskuvia Alanin kanssa, mutta ei koskaan kertonut suoraan miehen olevan hänen rakastettunsa.

– Tuntui pahalta, että enkö uskalla sanoa tätä ääneen. Kun seurustelin tytön kanssa, kaikki tiesivät sen. Jossain kohtaa päätin, että on sanottava rehellisesti ulospäin, mistä tässä on kyse, mies kertoo.

Toinen iso syy ulostulolle oli kaltaiset kristityt, jotka joutuvat elämään ristipaineen alla. Tynkkynen oli jo 15-vuotiaasta alkaen rukoillut Jumalalta apua kiusauksiinsa, jotta pääsisi eroon seksuaalisista ajatuksistaan miehiä kohtaan. Big Brotherissa vuonna 2011 mies kertoi olevansa biseksuaali, joka toteuttaa vain naisiin liittyvää osaa seksuaalisuudestaan. Tynkkysen mukaan seurakunnan viesti homoseksuaalisuuteen oli tulinen.

– Viesti on se, että jos teet niin, palat helvetissä. Jouduin elämään siinä ristiriidassa kauan. Se oli iso motivaattori. Ajattelin, että tarvitaan esimerkkejä, jotka tulevat ensin ulos ja muut tulevat sitten perässä.

Haaveena naimisiin ja lapsia

Ja niinhän Tynkkynen teki. Hän tuli ulos miehen kanssa, jonka kanssa aikoo mennä naimisiin ja perustaa perheen. Alan ja Sebastian törmäsivät Oulun yliopistolla tammikuussa 2017. Alanin veistoksellinen ulkonäkö kiinnitti huomion.

– Harvemmin yliopistolla tuollaisia huippumalleja kävelee vastaan. Kävi kyllä tuuri!

Alan asuu tällä hetkellä Turkissa ja opiskelee biolääketieteen insinööriksi. Mies on muuttamassa Ouluun kesällä samalle paikkakunnalle Tynkkysen kanssa. Rakastunut pari suunnittelee kihloja ja perhettä.

– Olemme miettineet kihlautumista. Molemmat halutaan naimisiin. Alan haluaisi olla isä pienelle prinsessalle. Minulla taas on haaveena kasvattaa pikku poika ja olla hänelle tukena. Katsotaan, miten asiat tulevaisuudessa menee, mutta naimisiin ollaan vahvasti menossa, Tynkkynen kertoo.

Tulevat häät pidetään todennäköisesti Suomessa, sillä seksuaalivähemmistöjen turvallisuustilanne Mosambikissa ei ole niin hyvä.

– Minun valkoihoisuus tuo tilanteeseen vielä lisäelementin. Kun kaduilla kävelee valkoihoinen, joka pitää tummaihoisen samaa sukupuolta olevan henkilön kädestä kiinni, siinä on liian paljon elementtejä, mistä voi provosoitua ja tehdä mitä vaan.

Kaverit poistivat Facebookista

Ja mielipiteitä parin ulostulosta riittää. Pääosin mies on saanut hyvää palautetta parisuhteestaan. Lähipiiri on antanut tukensa ja vastaavanlaisia tarinoita on ilmaantunut miehen tietoisuuteen. Mielensä pahoittajia löytyy myös.

– Voi sanoa, että läheisten ystävien osalta ei varsinaisesti, mutta joidenkin tuttujen osalta välit ovat viilentyneet ja jotkut ovat poistaneet Facebook-kavereista.

– Joka ikinen haukku ja huuto auttavat ymmärtämään, miksi on niin tärkeää puhua näistä. Tämä auttaa ymmärtämään, miksi kaltaisiani esimerkkejä pitää olla. Se antaa tarkoituksen joka päivä, kun joku alkaa haukkua, Tynkkynen naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja