Mainos

Sebastian Tynkkynen: ”Katupartioihin turvallisia isiä ja äitejä”

18:57

Perussuomalaisten nuorisojärjestö PS-nuoret oli ensimmäinen poliittinen toimija, joka lähti voimakkaasti puolustamaan katupartioita. Järjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen näkee partioille yhteiskunnallista kysyntää, kunhan motiivit ovat oikeat.

– Turvallisuuden tunne on heikentynyt.  Kansalaiset ovat kokeneet, että poliisilla ei ole tarpeeksi resursseja, paikalle ei pääse riittävän nopeasti eikä poliisin katupartiointia ole riittävästi. Jos tilanne on tämä, moni kokee että kaduille tarvitaan niitä turvallisia isejä ja äitejä, jotka pystyvät ilmoittamaan poliisille jos jossain tapahtuu jotain., Tynkkynen sanoo.

Tynkkynen pitää kuitenkin tärkeänä, että katupartioiden motiivit ovat oikeat.

– Oikeat motiivit tarkoittaa sitä, että ollaan ehkäisemässä väkivaltaa eikä itse syypäänä provosoimassa tai tekemässä väkivaltaa tai metsästämässä jotain maahanmuuttajia ja vain heidän takiaan liikkeellä, Tynkkynen lisää.

Harva puoluejärjestö tai poliittinen toimija on tukenut katupartiointia. Tynkkysen mielestä se kertoo siitä, että aihe on hyvin herkkä.

– Ei haluta samaistua Sons of Odin -tyyppisiin katupartiojengeihin kuten emme mekään halua. Siitä huolimatta haluamme että jos kansalaiset haluavat toimia poliisin tukena, heillä olisi siihen mahdollisuus. Ei niin että vedetään vain jotkut liivit päälle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.