Minnesota Wild tarrasi komealla voitolla viimeiseen pudotuspelipaikkaan – San Jose Sharksilla poikkeuksellinen tappioputki päällä

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Minnesota Wild tarrasi länsilohkon viimeiseen pudotuspelipaikkaan voittamalla vieraissa Washington Capitalsin. Ottelu päättyi Minnesotalle 2–1.

Minnesotan valmentaja Bruce Boudreau muistutti, että sijoitus on vasta tilapäinen.

–  Meidän täytyy voittaa taas huomenna (Carolina Hurricanesia vastaan), Boudreau sanoi NHL:n nettisivuilla.

Minnesota on länsilohkossa pisteen edellä Coloradoa ja Arizonaa. Ne ovat pelanneet yhden ottelun Minnesotaa vähemmän.

Jordan Greenway vei Minnesotan 1–0-johtoon ensimmäisen erän viimeisillä minuuteilla. Washingtonin Brett Connolly tasoitti pelin toisen erän puolivälissä.

Ratkaisumaali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu reilut 12 minuuttia. Ryan Donato katkaisi Washingtonin hyökkäyksen keskialueella ja syötti kiekon Zach Pariselle. Parise pisti kiekon eteenpäin täysin vapaana luistelleelle Luke Kunininille, jonka laukoi tarkasti Washingtonin maalin vasempaan ylänurkkaan.

Minnesotalla oli alla tappiot kahdesta edellisestä ottelusta. Washington on itälohkossa kolmantena, ja se on hävinnyt kaksi ottelua putkeen.

–  Meidän täytyy yksinkertaistaa peliämme ja pelata fiksummin. Uskon että me kaikki olemme tätä parempia, sanoi Washingtonin hyökkääjä Aleksandr Ovetshkin.

San Josen tappioputki piteni

Kierroksen toisessa ottelussa Anaheim Ducks voitti kotonaan jatkoajalla San Jose Sharksin 4–3. Anaheim on kahdeksan pisteen päässä Minnesotasta ja viimeisestä länsilohkon pudotuspelipaikasta.

Jakob Silfverberg ratkaisi ottelun Anaheimille, kun jatkoaikaa oli pelattu 38 sekuntia. Joukkuetoveri Rickard Rakell onnistui maalinteossa kaksi kertaa, ja lisäksi hän kirjautti yhden syöttöpisteen.

San Jose hävisi nyt viidennen kerran putkeen. Kyseessä on sen pisin tappioputki sitten maaliskuun 2017, jolloin joukkue kärsi kuusi peräkkäistä tappiota.

NHL:n suomalaistilastot pe-la-yönä:

Washington - Minnesota 1-2
Koivu MIN loukkaantunut

Anaheim - San Jose Sharks 4-3
Donskoi SJS 0+0  0 0 0  -   10.44

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.