Sebastian Aho nyt Aleksandr Ovetskinin kannassa – Connor McDavid jo takana

Sebastian Aho teki jo NHL-kauden 22. maalinsa, mutta se ei auttanut Carolina Hurricanesia, sillä New York Rangers otti siitä 5-3-kotivoiton. 

Kaapo Kakon (0+0, peliaikaa 11.14) takaisin kokoonpanoonsa saanut Rangers oli ottelussa jo 4-1-johdossa, mutta Brett Pescen osuma toisen erän loppupuolella ja Ahon maali ajassa 41.40 nostivat vieraat kantaan. Ryan Strome niittasi kuitenkin ratkaisun Rangersille. 

– Teimme kovasti töitä, mutta annoimme liian monta helppoa maalia. Peli oli tarjolla meille. Pelasimme tarpeeksi hyvin ja loimme kosolti paikkoja, joten systeemimme selvästi toimii, Aho summasi ottelun NHL:n verkkosivuilla

Ahon maalisaldo on lihonut hurjasti marras-joulukuun aikana, sillä suomalaistähti osui kolmesti lokakuun 12 ottelussa. Aho on liigan maalipörssissä jo viidennellä sijalla, osuman päässä venäläissuuruus Aleksandr Ovetshkinista. Suomalaisen takana ovat muun muassa Oilers-teholingot Leon Draisaitl ja Connor McDavid, joilla on samat 22 osumaa, mutta useammassa ottelussa. 

Pörssiä johtaa Boston Bruinsin David Pastrnak (28). 

Carolinalla on takanaan vierasotteluiden värittämä joulukuu, mutta nyt rytmi muuttuu: edessä on seitsemän peräkkäistä kotipeliä.  

Lue myös:

    Uusimmat