Seat Leon -mallisto täydentyy nelivetoversioilla

Espanjalaisvalmistaja laajentaa hyvin menestynyttä Leon-mallistoaan farmarikoriin saatavilla nelivetoversioilla. Neliveto on toteutettu elektronisesti ohjatulla viidennen sukupolven Haldex-kytkimellä. Pidon optimoimiseksi auto on myös varustettu esimerkiksi Leon Cuprassa nähdyllä XDS -tasauspyörästönlukolla.

Leon ST 4Drive -nelivetomalli on saatavilla joko 1,6-litraisella (105hv) tai 2,0-litraisella (150hv) dieselmoottorilla. Molempien parina toimii aina 6-portainen manuaalivaihteisto. Lisäpainoa nelivedosta tulee kaiken kaikkiaan 124 kiloa ja sisätilat vastaavat etuvetoisia versioita.

Samaa nelivetotekniikkaa hyödyntävä ja laajemmalla moottorivalikoimalla saatavissa oleva versio on tuleva Leon X-PERIENCE. Sitä on korotettu 15 milliä normaaliin Leon ST:en verrattuna, ja ulkonäköön tuovat omaa ilmettä levitetyt pyöräkotelot sekä etu- ja takaosan alumiiniset alustasuojat.

Leon X-PERIENCEn moottorivalikoimassa on kahden edellä mainitun lisäksi 2,0-litraisen dieselin 184 hevosvoimainen versio ja 1,8-litrainen 180 hevosvoimainen bensiinimoottori. Nämä molemmat ovat puolestaan aina varustettu 6-portaisella DSG-kaksoiskytkinautomaatilla.

Nelivetoinen Leon X-PERIENCE esitellään Suomessa alkuvuodesta 2015.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja