Sean "Diddy" Combsin luksuskiinteistöihin tehtiin suurratsia – ihmiskauppaa tutkitaan

Viranomaislähde on kertonut Rolling Stone -lehdelle, että ratsiat ovat osa liittovaltion tason ihmiskauppatutkintaa.

Yhdysvalloissa liittovaltion agentit ovat tehneet ratsioita hiphopmoguli Sean “Diddy" Combsin omistamiin asuinkiinteistöihin. Viranomaislähde kertoi Rolling Stone -lehdelle, että ratsiat ovat osa liittovaltion tason ihmiskauppatutkintaa.

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusviraston (DHS) agentit rynnistivät aseistettuna luksuskiinteistöihin ainakin Los Angelesissa ja Miamissa. Videokuvissa näkyi helikoptereiden pörräävän kiinteistöjen yläpuolella.

Yhdysvaltalaismediassa julkaistussa tiedotteessa virasto kertoo New Yorkin tutkintajaostonsa tehneen viranomaistoimia osana käynnissä olevaa tutkintaa. Apuna olivat tiedotteen mukaan myös tutkintajaostot Los Angelesissa ja Miamissa sekä paikalliset lainvalvonnan yhteistyökumppanit.

Ratsioiden syystä ei ole annettu virallista vahvistusta. DHS ei myöskään ole vahvistanut ratsioiden kohdetta, mutta yhdysvaltalaismediat ovat yhdistäneet kiinteistöjä Combsiin.

Julkkisjuoruihin erikoistunut yhdysvaltalaisen TMZ-sivuston tietojen mukaan Combsia ei ole ainakaan toistaiseksi pidätetty. Hän ei myöskään näytä lähteneen viranomaisia pakoon, vaan hänet on nähty kävelemässä lentokentällä Miamissa.

Combsia kuvailtu väkivaltaiseksi mieheksi

Combsia vastaan on esitetty viime aikoina syytöksiä seksuaalirikoksista. Esimerkiksi joulukuussa eräs nainen syytti Combsin ja muiden raiskanneen hänet väkivaltaisesti, kun hän oli 17-vuotias. Oikeuskanteen mukaan Combs ja muut miehet olivat tyrkyttäneet hänelle tätä ennen huumeita ja alkoholia.

– Tuemme aina lainvalvontaviranomaisia, kun he pyrkivät asettamaan syytteeseen ne, jotka ovat rikkoneet lakia, kahta Combsia seksuaalirikoksista syyttänyttä naista edustava asianajaja Douglas Wigdor kertoi uutistoimisto AFP:lle maanantaina,

–  Toivottavasti tämä on alku prosessille, joka saattaa herra Combsin vastuuseen turmeltuneesta käytöksestään, Wigdor lisäsi.

Combs on kiistänyt jyrkästi kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset.

Combs, 54, perusti Bad Boy -levy-yhtiön vuonna 1993 ja hän oli merkittävä hahmo hiphopin kaupallistamisessa. Hänen suojatteihinsa ovat kuuluneet muun muassa edesmennyt Notorious B.I.G. ja Mary J. Blige.

Combsia vastaan nostetuissa oikeuskanteissa häntä kuvaillaan väkivaltaiseksi mieheksi, joka käyttää kuuluisuuttaan hyväksi saalistaakseen ja pelotellakseen naisia.

Lue myös:

    Uusimmat