Se toinen nainen (The Other Woman)

USA 2014. Ohjaus: Nick Cassavetes. Käsikirjoitus: Melissa Stack. Tuotanto: Julie Yorn. Kuvaus: Robert Fraisse. Leikkaus: Jim Flynn ja Alan Heim. Pääosissa: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Don Johnson, Nikolaj Coster-Waldau, Taylor Kinney, Nicki Minaj. Kesto: 109 min.

Vuonna 1996 ilmestyi komedia nimeltä Hylättyjen vaimojen kerho, jossa kolme petollisten miesten höynäyttämää naista yhdisti voimansa kostaakseen lurjakkeille. Nyt samankaltaisesta asetelmasta yrittää repiä nauruja ohjaaja Nick Cassavetes, laihoin tuloksin. Kahdenkymmenen vuoden takainen leffa tuntuu suorastaan tuoreelta tämän konservatiivisen pöllöilyn rinnalla.

Simpsakka Carly (Cameron Diaz) saa tietää, että uusi unelmapoikaystävä Mark (Nikolaj Coster-Waldau) onkin huijaileva ketku, joka pettää vaimoaan Katea (Lesley Mann). Carly löytää itsensä lohduttamasta poikaystävänsä vaimoa ja heidän epätodennäköinen ystävyytensä vahvistuu, kun he tajuavat Markin pettäneen heitä vielä ainakin yhden ”toisen naisen”, uhkean Amberin (Kate Upton), kanssa. Nämä kolme lyövät estrogeenihuuruiset päänsä yhteen ja laativat kostosuunnitelman.

Varsin vaihtelevan tasoisia tekeleitä ohjannut elokuvaperheen vesa Cassavetes (She's so Lovely, Alpha Dog) ei näytä oikein löytävän omaa ääntä. Nyt hän tarjoilee hysteriaa, kakkahuumoria ja jonninjoutavaa jahkailua. Ikkunoista putoillaan ja rintoja vertaillaan.

Avuksi ei ole Melissa Stackin ennalta-arvattava käsikirjoitus, joka pursuaa kivikautisia mies-naiskliseitä. Yhtään kertaa ei rikota sääntöjä tai kohoteta lajityypin rimaa, kuten vaikkapa Farrellyn veljekset tai Lesley Mannin ohjaaja-aviomies Judd Apatow parhaimmillaan. Sen sijaan omistetaan pitkä kohtaus ”seksikkyysvalistukselle”: miehet haluavat naisensa paljaina eivätkä minkään 70-luvun pöheikön kera, siispä kunnon nainen vahaa ja nyppii.

Kokeneet konkarit Diaz (Sekaisin Marista, Charlien enkelit) ja Mann (Paksuna, This Is 40) ovat lahjakkaita komedienneja, joilla on kummallakin omaperäinen tyylinsä. Ilman heitä Cassavetesin elokuva olisi täydellinen mahalasku. Carlyn machona isäpappana piipahtaa Don Johnson

Lue myös:

    Uusimmat