Jutta Urpilainen suostumassa presidenttiehdokkaaksi? Tämä SDP:n hankalasta tilanteesta tiedetään

EU-komissaari Jutta Urpilainen on lähdössä SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Asiasta kertovat Ilta-Sanomat ja Iltalehti lähteisiinsä vedoten.

Myös MTV Uutiset on saanut SDP:n sisäpiiristä tiedon, että Urpilainen olisi lähdössä ehdokkaaksi.

– Asia on selvä, että hän on puolueen ehdokas. Siinä ei ole mitään epäselvää.

MTV Uutisten tietojen mukaan Urpilainen ei olisi vielä kuitenkaan vahvistanut SDP:n johdolle suostumustaan lähteä presidenttiehdokkaaksi.

– Urpilaisen aikaisempiin kommentteihin ei ole lisättävää. Mietintä on vielä kesken. Julkisuudessa nyt olleet tiedot eivät perustu Jutan sanomisiin, sanoo toinen lähde MTV Uutisille. 

Komissaari Urpilaisella ei tänään ollut tänään ehdokkuudestaan uutta kommentoitavaa, viestitti Urpilaisen avustaja MTV Uutisille. Urpilainen on aiemmin sanonut pohtivansa presidenttikisaan lähtöä.

Joutuisi luopumaan EU-pestistään

Presidenttiehdokkuuttaan pohtivalle Urpilaiselle tilanne on hankala, koska hän joutuisi luopumaan komissaarin paikastaan samalla, kun hän ilmoittautuisi presidenttikisaan.

Jos Urpilainen kieltäytyisi, olisi tilanne SDP:lle todella hankala.

EU-komission kesälomien vuoksi Urpilaisen tehtävien hoidosta tai sijaisuuksista päästäneen sopimaan komissiossa vasta syyskuussa.

SDP:n kentällä odotetaan, että voisiko Urpilainen ottaa kantaa ehdokkuuteensa syyskuun puoluekokouksessa Jyväskylässä. SDP:n puoluevaltuusto nimittää lopulta puolueen presidenttiehdokkaan vasta myöhemmin syksyllä.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm vetosi tänään illansuussa sosiaalisen median palvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä, että Urpilainen harkitsisi vakavasti kisaan lähtöä.

– Komissaari Jutta Urpilainen olisi tehtävään erittäin vahva ja kokenut ehdokas ja uskon ja toivon hänen harkitsevan asiaa vakavasti.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Pöllöraati: Presidenttipeli käy kuumana 10:46
Katso myös Pöllöraati: Näin presidenttipeli kiihtyy Suomessa!

Kokoomuksen ehdokas ratkeamassa

Presidenttikisaan ovat toistaiseksi ilmoittautuneet Hjallis Harkimo, Pekka Haavisto, Olli Rehn, Jussi Halla-aho ja Mika Aaltola

Kokoomuksen presidenttiehdokkaasta odotetaan tietoa ensi viikolla. Kokoomuksen puoluehallitus on koolla maanantaina, ja puolue-elimet lauantaina. 

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo olisi ilmoittamassa Alexander Stubbin puolueen ehdokkaaksi. Myös puolustusministeri Antti Häkkänen on ilmoittanut harkitsevansa ehdokkuutta.

Lue myös:

    Uusimmat