SDP:n ryhmänjohtaja Lindtman MTV Uutisille: Pääministeri Marinilla eduskuntaryhmän täysi tuki

6:06

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan pääministeri Sanna Marinilla (sd.) on ryhmän täysi tuki.

– Pääministeri on hyvin avoimesti ja seikkaperäisesti käynyt läpi viikonlopun tapahtumia ja myös tätä viestinvälitystä ja sanonut että käytännöt käydään läpi ja tarvittaessa tehdään korjaukset. Se riittää, sanoo Lindtman MTV Uutisten haastattelussa.

  • Katso jutun alussa olevalta videolta, kuinka pääministeri Sanna Marin kommentoi toimintaansa MTV Uutisille maanantaina.

Marin jatkoi lauantai-illan viettämistä yökerhossa, vaikka oli saanut eduskuntakännykkäänsä puhelimitse tiedon, että hän oli edellisenä päivänä altistunut ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) kautta koronatartunnalle.

– Olennaistahan tässä on se, että hän on kertonut, että jos hänellä olisi silloin ollut kaikki ne tiedot käytettävissä, mitä hänellä nyt on tai jos tieto olisi hänet sinä iltana tavoittanut, niin hän olisi harkinnut asian toisin, sanoo Lindtman.

Käytettävissä olevalla tiedolla Lindtman tarkoittaa sitä, että ministereitä kehotettiin myöhemmin samana iltana lähetetyillä tekstiviesteillä välttämään kontakteja.

Nämä viestit Marin sai vasta sunnuntaina 5. joulukuuta lauantaisen illanvieton jälkeen, sillä turvallisuusviestit tulevat valtioneuvoston virkakännykkään, jota Marinilla ei tarkoituksella ollut mukanaan vapaaillan vietossa. Marin perusteli tätä MTV Uutisten haastattelussa sillä, että hän pyrkii suojelemaan puhelinta, jota hän käyttää lähinnä kansainvälisiin puheluihin esimerkiksi kollegoiden kanssa.

Lindtmanin haastattelu tehtiin ennen kuin Iltalehti uutisoi, että valtioneuvoston kanslian jo 26. marraskuuta päivittämässä toimintaohjeessa sanotaan, että ministerien tulisi välttää kontakteja heti, kun he ovat saaneet tiedon altistumisesta.

Katso Lindtmanin haastattelu kokonaan alla olevalta videolta.

2:50

Lindtmanilta kysyttiin myös, miten pääministerin käytös vaikuttaa hänen sanojensa painoarvoon, jos ja kun hänen on kerrottava uusista koronarajoituksista.

– En tätäkään puolta tässä lähtisi suurentelemaan, sanoo Lindtman MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja