Pääministeri Sanna Marin pyysi anteeksi toimintaansa – "Haluan nyt vastata kaikkiin kysymyksiin"

14:30

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi viime päivinä valtioneuvoston koronaohjeistuksen noudattamisesta noussutta kohua.

Kello 14.35. Tiedotustilaisuus päättyi. Haapajärven kanssa ei käyty läpi Marinin iltaohjelmaa lauantain puhelimessa. Puhelu oli Marinin mukaan lyhyt. Haapajärvi ilmeisesti oletti, että Marin näki valtioneuvoston puhelimesta viestit kontaktien välttelystä.

Marin ei ole saanut ohjeistusta uudesta koronatestistä.

Kello 14.30. Marinin mukaan lähiaikoina käydään läpi ohjeiden selkeyttämistä sekä sitä, miten pääministeri voi osallistua tulevaan EU-kokoukseen.

Marin korostaa, että lauantaina ensiarvio oli, ettei ministereden tarvitse jäädä karanteeniin.

Pääministeri ei moiti avustajiaan vaan sanoo vastuun olevan hänen.  

Kello 14.25. Marinin mukaan valtioneuvostossa on tiedossa, että hän käyttää etupäässä eduskunnan puhelinta ja valtioneuvoston puhelinta hän käyttää ulkomaisten valtiojohtajien, tasavallan presidentin ja eduskunnan puhemiehen kanssa. Valtioneuvoston puhelinta Marin sanoo pitävänsä "puhtaana" ylimääräisistä sovelluksista.

Marinin olettaa, että valtiosihteeri Henrik Haapajärvi on uskonut, että Marinilla on ollut myös valtioneuvoston puhelin mukana. Juuri valtioneuvoston kännykkään tuli lauantaina illalla ohjeistus välttää kontakteja.

Marin pyytää anteeksi toimintaansa. "En ole toiminnut parhaalla mahdollisella tavalla".

Pääministeri torppasi avustajansa aikeet päättää tiedotustilaisuus. "Haluan vastata nyt kaikkiin kysymyksiin", Marin sanoo.

Kello 14.20.  Marin korostaa, että oli viettämässä iltaa ystäviensä kanssa. Valtioneuvoston kanslian 26.11. päivättyä koronaohjeistusta ei oltu lähetetty suoraan pääministerille. Marin sanoo, että syy hänen toiminnastaa on silti hänen. Jatkossa ohjeistusta selkeytetään. Opetus on se, että tiedonkulussa on ollut ongelmia, Marin sanoo ja korostaa, että hänen olisi pitänyt käyttä parempaa harkintaa ja on tapahtuneesta pahoillaan. 

Pääminsiteri Marin puhuu medialle eduskuntatalon sisäpihalla, puhemiehen aukiolla. Eduskuntatalon sisällä ei koronarajoitusten takia voi pitää tiedotustilaisuutta.


Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, ettei hän ollut saanut valtioneuvoston ja ministeriöiden tuoretta koronaohjeistusta eikä tiennyt sen olemassaolosta. Marin kommentoi asiaa MTV:lle aiemmin keskiviikkona.

  • Marinin tiedotustilaisuus on katsottavissa suorana lähetyksenä tämän jutun alussa olevalta videolta.

Valtioneuvoston kanslian toimintaohjeen mukaan kontakteja suositellaan vältettäväksi heti altistumistiedon saamisen jälkeen.

Marin sai lauantaina illalla tiedon ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) positiivisesta koronatuloksesta. Marin jatkoi tiedosta huolimatta ravintolailtaansa Helsingissä.

Marin tapaa toimittajia eduskunnan kiristyneiden koronaohjeiden vuoksi ulkona Puhemiehen aukiolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja