Mainos

SDP:n Rinne: Hallituksen hutaistut lakivalmistelut on huomattu myös oppositiossa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo MTV Uutisille opposition kiinnittäneen lukuisia kertoja huomiota hallituksen huonosti valmisteltuihin lakiesityksiin.

Rinne ei ole yllättynyt oikeuskansleri Jaakko Jonkan Helsingin Sanomissa esittämistä näkemyksistä siitä, että kiire ja poliittinen paine on syrjäyttänyt oikeuskanslerin pyrkimyksiä korjata hallituksen ongelmallisia lakiesityksiä.

2:22

Rinne sanoo opposition kiinnittäneen hallituksen lakiesityksiin huomiota.

– On helppo yhtyä oikeuskanslerin näkemykseen. Olemme usein huomauttaneet eduskunnassa, että hallituksen esitykset ovat olleet huonosti valmisteltuja, ne eivät ole perustuneet tutkittuun tietoon ja ne ovat usein olleet perustuslain vastaisia.

Jonkan mukaan hänen korjausehdotuksiaan on sivuutettu ministeriöissä kiireeseen vedoten. Rinne ei pidä tätä hyvänä asiana.

– Kaikissa tapauksissa virkamiehille täytyy antaa tilaa valmistella asia virkavastuulla perustuslain mukaisesti.

– Hallituksen pitäisi nyt keskittyä valmistelemaan lakiesitykset eduskunnalle niin, että ne täyttävät hyvän lainvalmistelun kriteerit.

Rinne vastaa myös toimittajan kysymykseen siitä, miltä kuulostavat väitteet, jodien mukaan hallitus olisi asettanut hallitusohjelman perustuslain yläpuolelle.

– Eihän se ole mahdollista. Perustuslaki on kaiken yläpuolella. Jos hallituksessa ajatellaan, että hallitusohjelma olisi perustuslain yläpuolella, ollaan haksahdettu pahasti väärään näkökulmaan, Rinne sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja