Mainos

Sipilä puolustautuu: Hallitus perunut yli 400 esityksestään vain kolme – vähemmän kuin edellinen hallitus

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolusti hallitustaan, jota on syytetty esitysten ja erilaisten suunnitelmien perumisesta. Hänen mukaansa hallitus on antanut toistaiseksi yli 400 esitystä.

– Niistä kolme on peruutettu ja eduskunnan vastauksia niihin on tähän mennessä hyväksytty noin 380. Peruutettuja on siis vähemmän kuin viime vaalikaudella tässä vaiheessa, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan hallitus ei ole ohittanut lainvalmistelussa oikeuskansleria. Hän viittasi myös oikeuskansleri Jaakko Jonkan puheeseen eduskunnassa viime viikolla, kun Jonkka arvioi erilaisten puutteiden ja korjausehdotusten pysyneen ennallaan koko hänen uransa ajan.

Sipilä antoi eduskunnalle pääministerin ilmoituksen hallituksen lainvalmistelusta. Lainvalmistelu nousi keskusteluun ennen joulua, kun Jonkka kritisoi hallitusta Helsingin Sanomien haastattelussa. Silloin Jonkka arvioi, että Sipilän hallitus on antanut eduskunnalle poikkeuksellisen paljon perustuslaillisia ongelmia sisältäviä lakiesityksiä.

Sipilä esitti pohdittavaksi, että vaalikausien alkupuolella kansanedustajat ja ministerit kävisivät heille räätälöidyn lainvalmistelun kurssin.

– Laadukkaan lainsäädännön varmistaminen edellyttää meiltä, hallitukselta ja eduskunnalta, toimimista yhdessä, Sipilä sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.