Mainos

SDP:n puoluesihteeri tapasi jihadistiyhteyksistä syytetyn Rami Adhamin – "Hänen on helpompi tehdä avustustyötä ilman poliittista painolastia"

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen kertoo tavanneensa jihadistiyhteyksistä syytetyn ja SDP:n jäsenyydestä luopuneen Rami Adhamin. Paanasen mukaan Adhamin päätös erota SDP:stä vain kaksi viikkoa kestäneen jäsenyyden jälkeen oli ymmärrettävä.

Helsingin Sanomat julkaisi viime viikonloppuna artikkelin, jonka mukaan Adhamilla on kytköksiä jihadistiryhmiin. Lehti nosti esille esimerkiksi Adhamin Facebook-profiilissa julkaistun kuvan, joissa mies poseeraa jihadistisaarnaaja Abdullah al-Muheisnin kanssa.

– Kun tällaisia asioita lähdetään pyörittämään sosiaalisessa mediassa, kyllä siinä on tarpeen tavata, Paananen toteaa. 

Paananen kertoo käyneensä Adhamin kanssa "hyvän keskustelun" olosuhteista, joissa Adham on tehnyt avustustyötä Syyriassa. Hän ei kuitenkaan kerro tarkemmin, millaisia asioita keskustelussa nousi esille.

– Nyt on viisainta, että hän itse kertoo minkälaisista yhteyksistä näitä asioita on nostettu esille ja miten sitä työtä [Syyriassa] on mahdollista tehdä. En halua lähteä esittelemään tulkintoja toisen käden tietona.

"Hyvä keskustelu"

– Meillä oli hyvä keskustelu ja luulen itsekin ymmärtäväni vähän paremmin sitä ympäristöä ja niitä realiteetteja, missä apua yritetään toimittaa perille, Paananen sanoo MTV Uutisille.

Adham kertoi aiemmin Facebookissa eronneensa SDP:stä. Paananen on kertonut, että aloite Adhamin eroamiselle tuli Adhamilta itseltään. Puoluesihteeri pitää päätöstä ymmärrettävänä.

– Hänen on helpompi ja parempi palata alkuperäiselle etenemisuralleen ja tehdä avustamistyötä ilman, että hänen täytyy ottaa poliittista painolastia niskoilleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.