"Lelusalakuljettaja" Rami Adham MTV Uutisille: Jihadistiväite on perätön mustamaalausyritys

Rami Adham kiistää MTV Uutisille jyrkästi, että hänellä olisi tiiviitä yhteyksiä mihinkään jihadistiryhmään. Adham pitää viikonloppuna esitettyjä väitteitä henkilökohtaisena mustamaalausyrityksenä.

– Väitteet ovat täysin perättömiä ja valetta, eivätkä perustu lainkaan faktoihin. Meidän toimintamme on täysin läpinäkyvää ja meidän sivuiltamme löytyy tuhansia kuvia ja satoja videoita vierailuista Syyriassa, Rami Adham sanoo.

Adhamin mukaan väitteiden taustalla on nuoren kuntavaaleihin tähtäävän sdp-taustaisen henkilön yritys hyötyä hänen kustannuksellaan.

– Minun mielestäni sen 24-vuotiaan henkilön, joka lähti tästä kirjoittelemaan, ja joka haaveilee omasta poliittisesta urasta minun kustannuksellani, on palattava hiekkalaatikkoon vielä oppimaan vähän elämänmenoa.

– Ei poliittista uraa rakenneta toisten ihmisten kustannuksella ja valehtelulla, Adham jatkaa.  

Vaikuttaa avustustyöhön

Helsingin sanomat kirjoitti Adhamin väitetyistä yhteyksistä jihadistiryhmiin. Syyriassa avustustyötä tekevä Rami Adham kertoo, että uutisoinnilla on jo ollut vaikutusta avustustyöhön.

– Kyllä meille valitettavasti tulee viestejä. Tämä väärin kohdistettu kohu vaikuttaa jo meidän toimintaan.

Adham vaatii puoluetta vielä selvittämään, miksi kunnallisvaaleihin pyrkivä jäsen on halunnut häntä perättömästi mustamaalata.

– Olen vaatinut tänään SDP:ltä, että tekevät asialle jotain, ja että ottavat selvää, miksi hän on lähtenyt omasta päästä tällaista kirjoittamaan.

Ero SDP:stä oma päätös

Adham ehti olla SDP:n jäsen vain muutaman viikon verran. Adhamin mukaan kohu johti pikaeroon puolueesta.

– Lähtö politiikkaan näyttää haittaavan suuresti toimintaani ja luo ylimääräistä rasitetta. Se ajaa minut oikealta tieltä ja vie niin paljon aikaa muuhun kuin Syyrian auttamistyöhön, joka on minulle se tärkein asia.

– Koen, että politiikkaan lähtö ei ollut oikea tapa lähetä kertomaan mitä Syyriassa oikeasti tapahtuu, Adham sanoo.

Adhamin mukaan päätös oli kokonaan hänen omansa. Puolueen jättänyt Adham tapasi SDP:n puoluesihteerin Reijo Paanasen ja keskusteli asiasta tänään aamulla.

– Heidän mukaan oli ikävä kuulla, että puolueeseen liittyminen oli aiheuttanut niin paljon haittaa toiminannalle. He pahoittelivat asiaa ja pyysivät asiaa anteeksi.

Adham aikoo jatkaa avustustyötään entistä tarmokkaammin Syyriassa. Kansainvälisen median kiinnostus Adhamin avustustyöhön on tuonut laajalti lisää huomiota ja myös yhteydenottoja lisäavun saamiseksi maahan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja