SDP:n puheenjohtaja joutuu jäämään Espanjaan toistaiseksi – ei saa lentää Suomeen: "Keuhkokuume ei ole leikin asia"

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen sairausloma jatkuu koko tammikuun ajan. Keuhkokuumeeseen sairastuneen Rinteen voinnin kerrotaan kohentuneen, mutta hän toipuu yhä Espanjassa. Puolueen mukaan myös Rinteen puoliso on edelleen sairaalahoidossa.

– Rinteen ja hänen vaimonsa vointi on paranemaan päin, mutta jokainen tietää, että keuhkokuume ei ole leikin asia ja siihen on saatava riittävä aika toipua, sanoi Rinteen viestintävastaava Dimitri Qvintus STT:lle maanantaina.

Qvintuksen mukaan SDP:n 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin sijaistaa Rinnettä keskiviikkona Maaseudun Tulevaisuuden ja MTK:n ilmastoaiheisessa vaalitentissä Helsingissä. Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta ja europarlamenttivaalit 26. toukokuuta.

Rinteelle tammikuuksi sovitut esiintymiset sijaistetaan muutenkin pääosin kolmen varapuheenjohtajan voimin, kertoo SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm STT:lle.

– Uskoisin, että tämä vaihtelee sen mukaan kenelle tilaisuuteen meno sopii ja onko esimerkiksi toivottu johonkin erityiseen teemaan liittyvää alustusta, Rönnholm sanoo.

Demarien varapuheenjohtajia ovat Marinin lisäksi Maarit Feldt-Ranta ja Ville Skinnari.

"He saavat laadukasta hoitoa"

Rinne sairastui keuhkokuumeeseen lomallaan Espanjassa ja joutui sairaalahoitoon. Keuhkokuume estää toistaiseksi lentomatkustamisen, ja sekä Rinne että hänen puolisonsa Heta Ravolainen-Rinne jatkavat vielä toipumista Espanjassa.

– He saavat laadukasta hoitoa, jonka myötä he pääsevät matkustuskuntoon. Odotetaan sitä, että Antti ja Heta pääsevät koti-Suomeen, missä lämmin koti odottaa heitä, viestintävastaava Qvintus sanoi maanantaina. 

Otsikkoa päivitetty 16.20: Rinne jää Espanjaan toistaiseksi, ei välttämättä koko tammikuuksi.

Lue myös:

    Uusimmat