IS: Antti Rinne palaa sairaslomaltaan suunnitellusti ensi perjantaina – "Pää pelaa, terveys on hyvä, kestän stressiä ja niin edelleen"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sairauslomalla helmikuun loppuun saakka 1:49
Rinne, 56, on ollut sairaslomalla siitä lähtien, kun hän sairastui joulun aikoihin vakavaan keuhkokuumeeseen ollessaan lomamatkalla Espanjassa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne palaa sairaslomaltaan eduskuntaan suunnitellusti ensi perjantaina 1. maaliskuuta. Rinne kertoo asiasta Ilta-Sanomien haastattelussa.

Rinne, 56, on ollut sairaslomalla siitä lähtien, kun hän sairastui joulun aikoihin vakavaan keuhkokuumeeseen ollessaan lomamatkalla Espanjassa. Jälkitautina Rinteen sydänpussi tulehtui, ja myöhemmin Suomessa havaittu sepelvaltimotauti avattiin pallolaajennuksella.

Lääkärit ovat nyt todenneet Rinteen työkykyiseksi. Rinne vakuuttaa Ilta-Sanomille olevansa riittävän terve hoitamaan pääministerin tehtävää, jos SDP voittaa huhtikuun eduskuntavaalit.

–  Lääkärintodistuksessa todetaan, että olen 1. maaliskuuta lähtien työkykyinen kansanedustajan ja sitä vastaaviin tehtäviin, mikä pitää sisällään ministerin, myös pääministerin tehtävät, Rinne kertoo.

Makaaminen vei lihaskunnon nolliin

Rinteen kuntoutus jatkuu yhä, sillä viikkokausien makaaminen vei hänen lihaskuntonsa nollatasolle. Tällä hetkellä Rinteen lihakset kestävät 150 metrin kävelyn.

–  Ei se kävely kansanedustajan ja ministerin työssä ole se oleellisin juttu, eikä puheenjohtajan tehtävässä. Pää pelaa, terveys on hyvä, kestän stressiä ja niin edelleen.

Sairasloman aikana Rinnettä on tuurannut SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Lue myös:

    Uusimmat