SDP:n johto sai tiedon Rinteen sairausloman jatkumisesta vasta tänään – Sanna Marin: Tilanne puolueen näkökulmasta valitettava

1:49
Rinteen suosio omien joukossa on kasvanut. Video tammikuun alusta.

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen sairausloma jatkuu odotettua pitempään. Rinne kertoo Facebookissa, että sairausloma päättyy uusimman arvion mukaan helmikuun loppupuolella. Alun perin hänen piti palata töihin helmikuun alussa. Puolueen johto sai tietää asiasta vasta tänään. 

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin sanoi STT:lle, että tilanne on puolueen näkökulmasta valitettava. Puolue kuitenkin jatkaa vaalityötä suunnitelmien mukaan.

–  Tietenkin pyrimme puoluejohdossa hoitamaan kaikki niin hyvin Antin poissa ollessa, että tämä ei kohtuuttomasti vaikeuta SDP:n vaalityötä. Mutta tietenkin toivomme, että hän tulee pian takaisin, Marin sanoo.

"Vaalityöt jatkuvat"

SDP:n puoluesihteerin Antton Rönnholmin mukaan suuret puheenjohtajatentit alkavat vasta maaliskuun puolella.

–  Meidän vaalityöt jatkuvat samalla tavalla kuin tammikuussa, samalla hyvällä joukkueella mennään eteenpäin. Esimerkiksi sote-koitokset ovat eduskunnassa edessä, ja täytyy pitää huolta, että jokainen suomalainen voi saada tulevaisuudessa hyvää hoitoa. Se on meille ykkösasia.

SDP johtaa niin Ylen kuin Helsingin Sanomienkin kannatusmittauksia, mutta kokoomus on kirinyt puoluetta kiinni. Marin ei arvioi Rinteen sairausloman mahdollisia vaikutuksia puolueen kannatukseen.

–  Minusta kannattaa katsoa enemmän pidemmän ajan suuntia kuin yksittäisiä kannatusmittauksia. Meidän selkeä tavoitteemme on totta kai, että SDP on Suomen suurin puolue huhtikuun 14. päivä, kun käydään vaalit. Tavoitteemme on, että Antti Rinne on seuraava pääministeri ja SDP johtaa hallitusneuvotteluita ja maata vaalien jälkeen. Sen eteen teemme puolueena nyt töitä.

Päätöksiä sijaisuuksista piakkoin

SDP:n puoluejohto tekee Rinteen pyynnöstä päätökset, miten sijaisjärjestelyt hoidetaan sairausloman aikana. Marinin mukaan Rinteen tehtäviä on tarkoitus hajauttaa puoluejohdon kesken.

–  Meillä on huomenna aamulla puoluejohdon kokous, ja siellä katsotaan Antin kalenteria helmikuulle, että mitä tilaisuuksia siellä on. Siellä on aika paljon maakuntakierroksia, erilaisia tilaisuuksia ja paneeleja, joten huomenna katsotaan, kuka pääsee mihinkin.

Marin aikoo sijaistaa Rinnettä joissain tilaisuuksissa, mutta hän ei pääse kaikkiin ennalta sovittuihin tapahtumiin.

–  Meidän muidenkin kalenterit ovat tietenkin jo aika täynnä, mutta pyritään hoitamaan niin, että jokaiseen tilaisuuteen saadaan puoluejohdosta edustaja. Yhtään tilaisuutta ei jää väliin sen takia, että Antti on sairauslomalla.

Sai tietää vasta tänään

Rinne kertoi sairauslomansa pitkittymisestä maanantaina Facebookissa. Rönnholmin mukaan puolue sai tietää sairausloman jatkumisesta samana päivänä. Näin ollen sijaistuksia ryhdytään suunnittelemaan nopealla aikataululla.

–  Niin sen täytyy olla. Poliitikot ovat tietenkin tottuneet siihen, että on paljon tilaisuuksia ja menemistä, joten kalentereita täytyy sovitella. Luulen, että saamme sen hoidettua yhtä hyvin kuin tähän mennessä, Rönnholm sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja