SDP:n Lindtman: Sitova 0,7 hoitajan mitoitus tulee lakiin oli rahaa tai ei – Perussuomalaiset: "Suomalaisia on vedetty nenästä kylmän rauhallisesti"

Oli rahaa tai ei, 0,7 hoitajamitoitus kirjataan lakiin sitovasti – tätä se tarkoittaa käytännössä 5:16
MTV Uutiset Live kertoi hoitajamitoituksen nostattamasta keskustelusta

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vahvisti Huomenta Suomi -ohjelmassa, että sitova vanhuspalvelujen hoitajamitoitus tulee lakiin syksyn aikana.

Lakiin on tarkoitus kirjata vähintään 0,7 hoitajan sitova mitoitus yhtä hoidettavaa kohti ja takuu hoitoon pääsystä viikon sisällä.

Hallitus aikoo tehdä kirjaukset, vaikka rahaa hoitajien palkkaamiseen ei välttämättä olisi.

– Ensi vuonna tässä maassa ei kertakaikkiaan enää hyväksytä hoitajien alimitoitusta ympärivuorokautisessa hoidossa. Vihdoin tämä asia laitetaan kuntoon.

– Hoitajia tulee lisää vanhuspalveluihin, mutta samalla pitää huolehtia myös kotihoidosta. Tärkeintä on, että nyt suunta käännetään, Lindtman totesi.

Samaan keskusteluun osallistunut perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Arja Juvonen ei lämmennyt hallituksen lupauksille.

– Suomalaisia on vedetty nenästä kylmän rauhallisesti ja SDP on ollut siinä mukana. Mitoitus pitää saada lakiin, mutta mistä rahat otetaan? Uskon vasta kun pää näkyy, totesi Juvonen.

Lue myös:

    Uusimmat