SDP:n Lindtman: Sitova 0,7 hoitajan mitoitus tulee lakiin oli rahaa tai ei – Perussuomalaiset: "Suomalaisia on vedetty nenästä kylmän rauhallisesti"

5:16
MTV Uutiset Live kertoi hoitajamitoituksen nostattamasta keskustelusta

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vahvisti Huomenta Suomi -ohjelmassa, että sitova vanhuspalvelujen hoitajamitoitus tulee lakiin syksyn aikana.

Lakiin on tarkoitus kirjata vähintään 0,7 hoitajan sitova mitoitus yhtä hoidettavaa kohti ja takuu hoitoon pääsystä viikon sisällä.

Hallitus aikoo tehdä kirjaukset, vaikka rahaa hoitajien palkkaamiseen ei välttämättä olisi.

– Ensi vuonna tässä maassa ei kertakaikkiaan enää hyväksytä hoitajien alimitoitusta ympärivuorokautisessa hoidossa. Vihdoin tämä asia laitetaan kuntoon.

– Hoitajia tulee lisää vanhuspalveluihin, mutta samalla pitää huolehtia myös kotihoidosta. Tärkeintä on, että nyt suunta käännetään, Lindtman totesi.

Samaan keskusteluun osallistunut perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Arja Juvonen ei lämmennyt hallituksen lupauksille.

– Suomalaisia on vedetty nenästä kylmän rauhallisesti ja SDP on ollut siinä mukana. Mitoitus pitää saada lakiin, mutta mistä rahat otetaan? Uskon vasta kun pää näkyy, totesi Juvonen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja