Sdp, keskusta ja Rkp lähtevät uuteen hallitukseen – vihreiden ja vasemmistoliiton päätös selvinnee kello 16 jälkeen

8:03
Politiikan superviikko päättyi eilen! Marin valittiin pääministeriehdokkaaksi – Antti Rinne varapuhemieheksi ja Sirpa Paatero palaa ministeriksi

Vihreiltä ja vasemmistoliitolta odotetaan vielä tänään päätöksiä uuteen hallitukseen menemisestä ja ministereistä.

Vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä ja vasemmistoliiton puoluevaltuusto kokoontuvat tahoillaan samaan aikaan kello 16.

Sdp, keskusta ja Rkp ovat jo tehneet päätöksensä lähteä uuteen hallitukseen.

Sdp päätti eilen laajasta ministerikierrätyksestä ja esitti Sanna Marinia pääministeriksi. Keskustan puoluehallitus ja eduskuntaryhmä esittivät tänään, että puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni nimitetään valtiovarainministeriksi uuteen hallitukseen. Nykyistä valtiovarainministeriä Mika Lintilää ehdotetaan elinkeinoministeriksi.

Vasemmistoliiton ja vihreiden ei odoteta tekevän muutoksia ministerisalkkuihin.

Ulkoministeriön toiminta kohahduttaa

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminta ulkoministeriössä on aiheuttanut kuohuntaa viime aikoina. Tapauksen keskiössä on kyse al-Holin leirillä olevien suomalaisten kohtalosta.

Perussuomalaiset ilmoitti torstaina, että puolueella on valmius jättää välikysymys Haaviston toiminnasta, jos hän jatkaa ulkoministerinä tulevassa hallituksessa.

Hallitusta ovat muodostamassa samat viisi puoluetta, jotka olivat mukana eronneessa Antti Rinteen (sd.) hallituksessa. Puolueet ovat myös sitoutuneet jatkamaan yhteistyötä täsmälleen samalla hallitusohjelmalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja