MTV:n Eeva Lehtimäki hallitusruljanssista: Takana on historiallinen ja hullu politiikan viikko

Politiikan superviikko päättyi! Marin valittiin pääministeriehdokkaaksi – Antti Rinne varapuhemieheksi ja Sirpa Paatero palaa ministeriksi 8:03

”Takana on historiallinen ja hullu politiikan viikko”, näin kiteyttää MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki tuntemuksensa SDP:n sunnuntai-iltaisen ministeriruletin päätteeksi.

Lehtimäki kommentoi Kymmenen uutisissa, että SDP:n ministerivalinnoissa yllätykset jatkuivat loppuun asti. Reilu viikko sitten kunta- ja omistajaohjausministerin paikalta Posti-jupakan takia eronnut Sirpa Paatero onkin tekemässä paluun uuteen hallitukseen pelkkänä kuntaministerinä, ilman omistajaohjaussalkkua.

– Itse en muista tällaista käännettä siltä ajalta kun olen parikymmentä vuotta politiikkaa seurannut. Tavallaan SDP myönsi tässä, että Paaterosta tehtiin Posti-jupakan sijaiskärsijä, Lehtimäki pohtii.

Antti Rinteen jatkopestiä varapuhemiehenä Lehtimäki luonnehtii ”siirtymähyvitykseksi”.

– Tavallaan tämä on kaunis siirtymähyvitys rumasti lähtemään joutuneelle lyhyen aikaa hallinneelle pääministerille. Ja kun hän on varapuheenmies, niin sehän on Sanna Marinille hyvä selustan varmistus koska puhemies ei perinteisesti ota kantaa päivänpolitiikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat