Mainos

Schröder: Euroopan painostettava Arafatia

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder haluaa, että Eurooppa painostaisi palestiinalaisten johtajaa Jasser Arafatia kiristämään otettaan Israelin vastaisten iskujen tekijöihin.

ARD-televisiolle antamassaan lausunnossa Schröder toteaa, että Yhdysvaltojen johtava rooli Lähi-Idän vuoropuhelun edistämisessä on korvaamaton, mutta eurooppalaiset voivat silti tehdä oman osansa.

EU vastustaa Arafatin eristämistä ja palestiinalaisten hallintokoneiston tuhoamisyrityksiä. Israel on katkaissut siteet Arafatiin ja on halukas saamaan länsimailta tukea hänen syrjäyttämisessään.

Schröder: USA:n vankien kohtelussa ei aihetta arvosteluun

Schöder sanoi tänään myös, ettei hän näe aihetta arvostella Yhdysvaltoja Guantanamon tukikohdassa Kuubassa pidettävien vankien kohtelusta. Schröder puhui toimittajille Washingtonissa ennen tapaamistaan presidentti George W. Bushin kanssa. Schröderin mukaan kyse on Guantanamossa ollut alkuvaikeuksista.

Hän sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että vankien kohtelussa noudatetaan kansainvälistä oikeutta. Keskusteluun siitä, pitäisikö vangeille antaa sotavankien asema, Schröder ei halunnut osallistua.

Useat maat ovat arvostelleet Taleban- ja al-Qaeda-vankien kohtelua kuubalaisessa tukikohdassa. Yhdysvallat on torjunut arvostelun. Hallituslähteiden mukaan Schröder aikoi kertoa presidentti Bushille, ettei Saksalla ole käytännän mahdollisuuksia osallistua uusiin sotatoimiin terrorismin vastaisessa operaatiossa. Liittokansleri aikoi kuitenkin korostaa Saksan halukkuutta pysyä mukana terrorismin vastaisessa liittoutumassa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.