Savon Sanomat: Mika Kojonkoski siirtyy Kiinan mäkihyppypomoksi – "Aika monta kertaa painostettukin tähän ratkaisuun"

Kokenut suomalainen mäkivalmentaja Mika Kojonkoski ottaa kokonaisvastuun Kiinan mäkihypystä, kertoo Savon Sanomat. Kojonkoski on nimetty maan mäkihypyn lajijohtajaksi.

Kiinan mäkimaajoukkueen päävalmentajana toimii jatkossa Jani Klinga, joka valittiin tehtävään keväällä. Klinga hoitaa tehtävää Kojonkosken alaisuudessa.

Kojonkoski on valmentanut aiemmin Itävallan, Suomen ja Norjan mäkimaajoukkueita.

– Aika monta kertaa minulta tätä asiaa on kysytty ja painostettukin tähän ratkaisuun. Tämä on myös edellytys sille, että kiinalaishyppääjien projekti Puijolla jatkuu, Kojonkoski selvitti päätöksensä taustoja Savon Sanomille.

Joukko Kiinan haastajaryhmän mäkihyppääjiä on harjoitellut kahden viime kauden ajan Kuopiossa. Jatkossa Kuopiossa harjoittelee ainakin Kiinan naisten maajoukkue ja mahdollisesti myös miesten A-maamaajoukkue.

– Joukkueet tulevat tänne heti, kun se on mahdollista. Miehetkin ovat tulossa Kuopioon ainakin joksikin aikaa, kun tilanne selkiytyy, Kojonkoski kertoi.

Pandemian armoilla

Kiinalaishyppääjät palasivat Kiinaan 19. maaliskuuta. Heidän piti palata Suomeen toukokuussa, mutta paluu on viivästynyt koronapandemian takia.

– Pari viikkoa sitten uusi korona-aalto Kiinassa pani stopin asialle, ja kaikki asiat jähmettyivät. Olemme täysin tilanteen armoilla, ja päätökset ovat isommissa käsissä, Kojonkoski arvioi nykytilannetta.

Kojonkoksi toimi 1990-luvun lopulla Itävallan maajoukkuevalmentajana ja Suomen päävalmentajana 1999–2002. Sen jälkeen hän valmensi Norjan maajoukkuetta ennen paluutaan Suomeen.

Vuodet 2013–18 Kojonkoski työskenteli Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajana.

Lue myös:

    Uusimmat