Mainos

Savon Sanomat: Ihmisten auttaminen ulos jumiutuneesta hissistä maksulliseksi?

Pelastuslaitokset haluavat Savon Sanomien mukaan luvan laskuttaa kiireettömistä avunantotehtävistä, jonne hälytetään palomiehet, vaikka tehtävä ei pelastuslain mukaan edes kuuluisi pelastuslaitokselle.

Lausunnot asiasta ovat jättäneet ainakin Suomen pelastusjohtajien yhdistys ja Etelä-Savon, Keski-Suomen, Jokilaaksojen, Keski-Uudenmaan sekä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokset. Lisäksi esitystä tukee Suomen palopäällystöliitto.

Lehti kirjoittaa, että pelastuslaitokset saavat vuosittain noin 700 hälytystä, kun hissi on jumiutunut eikä ihminen pääse pois hissikorista.

Palomiehet kutsutaan paikalle, koska hissihuoltoyhtiöiden päivystykset ovat usein niin kaukana, ettei huoltomies ehdi nopeasti avuksi. Pelastusala haluaisikin laskuttaa juuri huoltoyhtiöitä, jotka käyttävät pelastuslaitoksen valmiutta ja työntekijöitä tilanteiden hoitamiseen.

Tällä hetkellä laki sallii laskun lähettämisen lähinnä vain ilmoitinjärjestelmän haltijalle paloilmoitinjärjestelmän erheellisestä hälytyksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.