Sauli Niinistö ruotsalaisen uutistoimiston haastattelussa: Rajojen sulkeminen ei ole toimi Ruotsia vaan virusta vastaan

2:47
Rakennusyrittäjä kertoo tässä jutussa kokemuksistaan Ruotsin Jällivaarassa, jossa koronatilanne on järkyttänyt rajalla asuvia suomalaisia.

Se, että Suomi ei ole avannut rajojaan ruotsalaisille, ei ole toimi Ruotsia, vaan koronavirusta vastaan, sanoo presidentti Sauli Niinistö. Hän kommentoi asiaa ruotsalaisen TT-uutistoimiston haastattelussa.

Sauli Niinistön mukaan tilanne oli samankaltainen keväällä, kun Uudenmaan rajat suljettiin Suomen sisäiseltä liikenteeltä.

– Teimme sen, koska näimme, että virus levisi Uudenmaan sisällä aivan eri tahtiin kuin muualla maassa, Niinistö vertaa.

– Kaikki eivät pitäneet siitä, mutta uskon, että syvällä sisimmässään he ymmärsivät, että se oli parasta kaikille.

Niinistö ei suostu haastattelussa ottamaan kantaa siihen, oliko Suomen strategia koronaviruksen vastaisessa taistelussa parempi kuin Ruotsin. Hän kuitenkin kertoo olevansa hyvin tyytyväinen Suomen hallituksen toimiin asiassa.

Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg ja ulkoministeri Ann Linde ovat kumpikin vihjanneet, että Suomen päätöksellä pitää rajansa kiinni ruotsalaisilla saattaa olla negatiivisia vaikutuksia pohjoismaiseen yhteistyöhön.

Niinistö ei ole samaa mieltä. Hänen mukaansa muutamalla kuukaudella suljettuja rajoja ei ole vaikutusta maiden pitkään yhteiseen historiaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja