Sauli Koskinen muistelee kauhulla erästä takavuosien eeppistä hiustyyliä: "Jäätävä takaruoska sinettipidennyksillä"

Sauli Koskinen kertoo, mitä ei suostuisi enää laittamaan päälleen 7:02
Sauli Koskinen kertoo, mitä ei suostuisi enää laittamaan päälleen ja kuinka valmistautuminen Finlandia-hiihtoon etenee

Sauli Koskinen ei suostuisi enää käyttämään kaikista kireimpiä pillifarkkuja – eikä palaamaan erääseen eeppiseen hiustyyliin.

Tositelevisiotähti Sauli Koskinen  valmistui vuoden 2023 syksyllä luonto- ja eräoppaaksi. Koskinen kertoi MTV Uutisille Muodin huipulle  -ohjelman finaalin kuvauksissa odottavansa erityisesti tulevaa kevättä, kesää ja syksyä, jolloin aikoo eräoppaan töihin enemmän suunnata. Talviset vaellukset eivät Koskisen mukaan ole aivan hänen juttunsa. 

– Se ei ehkä ole ihan oma lemppari. Olin viime maaliskuussakin Kilpisjärvellä, 36 astetta pakkasta ja teltassa nukuttiin.

Nykyään Koskinen kertomansa mukaan nähdään myös työnsä takia pitkälti joko urheilu- tai erävaatteissa, eikä hän enää seuraile muotia ihan niin paljon, kuin ennen. Silloin tällöin on kuitenkin yhä mukavaa päästä laittautumaan. 

Koskinen muistelee myös lämmöllä aikaa, jolloin hänet palkittiin tyylitajustaan ja pukeutumisestaan. 

– Naurattaa, kun olen joskus vuonna 2012 Elle-gaalassa voittanut vuoden miespukeutuja -palkinnon. Siitä olen kyllä ylpeä. Mutta asuin silloin Jenkeissä ja muistan, että oli aina jotkut leopardipillifarkut ja itse tuunatut maiharit, missä oli niittejä, ja vähän meikkiä. Silloin käytin jo kynsilakkaa. Tuntuu, että nykyään miehet käyttävät tosi paljonkin kynsilakkaa. Olen silloin ollut kuule edelläkävijä, aallon harjalla, Koskinen nauroi. 

Vanhojen valokuvien katseleminen saa Koskisessa nykyään monesti aikaan ihmetystä siitä, millaisia tyylejä hänellä vuosien varrella onkaan ollut. 

– Mietin, että ei vitsi, olen kehdannut laittaa tuollaista vaatetta päälle. Ja nykyään on siihen tyyliin, että laittaa ehkä yhden räväkän vaatteen ja miettii, että kehtaanko edes lähteä tämän kanssa mihinkään. 

Nykyään Koskinen suhtautuu pukeutumiseensa enemmän mukavuus edellä, kuin ennen. Ajatus mainituista vuosien takaisista leopardipillifarkuista, joiden kanssa ei Koskisen mukaan pystynyt ottaa kuin noin 30 senttimetrin askeleita kerrallaan, ei tänä päivänä synnytä innostusta. 

Siinä onkin tyyli, johon Koskinen ei suostuisi enää palaamaan. 

– Mulla oli aina siis niin tiukat pillifarkut, niin nyt kun olen vetänyt niitä uudestaan jalkaan, niin ne ovat tuntuneet ihan legginseiltä. Ne ei todellakaan tunnu kivalta, ja ensinnäkin talvipakkasilla et saa edes pitkiä kalsareita niiden alle. Joten ehkä sellaiset ylikireät pillifarkut ja sitten joku todella kireä paita, niin en enää näkisi itseäni tämmöisissä. 

Joitakin tyylimokiakin on vuosien varrelle sattunut, Koskisen mukaan liittyen ennemmin hänen hiustyyleihinsä. Varsin hyvin Koskinen muistaa esimerkiksi erään näyttävän irokeesityylinsä noin 15 vuoden takaa, jonka Koskinen kuvailee olleen "jäätävä takaruoska sinettipidennyksillä". 

– Oli aina tupeerattu tästä edestä ja helvetisti lakkaa, sitten täällä takana oli vielä sellaiset lisäkkeet, ihan siis semmoiset pidennykset. Näytin vähän siltä Sonic-siililtä Sega-pelistä, mulla oli vähän niinkuin semmoinen kampaus. Sitten olen ollut vaan, että tämä oli tosi jees ja muistan, että mielestäni se oli todella cool. En ymmärrä, katson jotain vanhoja kuvia ja mietin, että apua, mitä olen ajatellut. 

Koskisen tyylin kulmakiviin kuuluvat puolestaan hänen useat nahkatakkinsa. Varsinkin biker-takit eri sävyissä säväyttävät ja kuuluvat luottovaatteiden joukkoon. Myös hiusten laittaminen on Koskiselle tärkeää. 

– Sitten kun laitan ne hienosti, ja mulla on luonnonkihara tukka, niin se on semmoinen mun takuuvarma juttu. 

Koskisen alkuvuosi on ollut uuteen hurahdukseen panostamista: hän aloitti tammikuussa hiihtoharrastuksen, palaten laduille ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden. Nyt Koskisella on sekä tekniikkavalmentaja, välineet kunnossa, että selkeät tavoitteet, sillä hän on osallistumassa helmikuun lopussa järjestettävään Lahden vuotuiseen Finlandia-hiihtoon. 

Kilpailun suhteen Koskinen pyrkii pitämään tavoitteensa maltillisina. 

– Yleensä, kun on joku kilpailu, mulla naksahtaa ja sitten pitää vetää täysillä. Mutta nyt yritän sillä lailla himmata itseäni, että Sauli, tämä ei ole oikeasti yhtään sun laji, et todellakaan ole hyvä tässä, ja nyt menet sinne Finlandia-hiihtoon ja nautit siitä. Eli yritän mennä nauttimaan maisemista ja pitämään kivaa. 

Muodin huipulle MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat