Satu Tuuli Karhu pokkasi Jussin ensimmäisestä elokuvastaan: "Kun tajuan, että olen tässä tämän palkinnon kanssa, alkaa heti itkettää"

Satu Tuuli Karhun ensimmäinen elokuvaroolityö toi parhaan naissivuosan Jussi-palkinnon. Karhu palkittiin roolistaan elokuvassa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja.

Elokuva-alan vuosittainen Jussi-gaalajuhlittiin eilen perjantaina 22. maaliskuuta Helsingin Kaapelitehtaalla.

Satu Tuuli Karhu, 25, voitti parhaan naissivuosan Jussin elokuvasta Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja. Kyseessä on Karhun ensimmäinen pitkä elokuva.

Näyttelijä oli otettu palkinnostaan.

– Huomaan, että heti, jos alan realisoida tätä tilannetta ja tajuan, että minä olen tässä tämän palkinnon kanssa, alkaa heti itkettää, Karhu kertoi toimittajille palkinnon saatuaan.

Karhu voitti ensimmäisen Jussinsa ollessaan opiskelija. Hän aloitti opinnot taideyliopiston näyttelijätaiteen koulutusohjelmassa vuonna 2014 ja valmistuminen on edessä tänä keväänä.

– En osaa oikein sanoa, mitä tällainen palkinto merkitsee. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että sain olla mukana juuri tässä elokuvassa. Olen tosi ylpeä siitä, että se oli minun ensimmäinen elokuvani. Olen tosi onnellinen elokuvan koko työryhmän puolesta, Karhu hehkuttaa.

– Nyt yritän valmistua! Tiistaina pitäisi olla opinnäytetyö kutakuinkin valmiina. Aiheena on turvallinen työympäristö ja se, miten se mahdollistaa taiteellisen vapautumisen. Kaikki voivat yltää täyteen potentiaaliin, kun kaikilla on hyvä olla siellä työpaikalla.

Satu Tuuli Karhu kokee, että viime vuosina pinnalle nousseen Me Too -kohun aloittaman keskustelun myötä työhyvinvoinnista on tärkeää puhua.

Zaida Bergrothin seuraavassa elokuvassa, lokakuussa ensi-iltansa saavassa Marian paratiisissa nähtävä näyttelijä ei osaa sanoa, tuoko Jussi-palkinto lisää painoarvoa hänen sanoilleen.

– Tietysti toivoisin, että kuka tahansa näistä asioista puhuukin, häntä kuunneltaisiin. Ymmärrän, että Jussi-gaalan kaltaisessa televisioitavassa formaatissa, jossa on koko ala koolla, on helpompaa saada sanottavansa kuuluviin kuin esimerkiksi kadulla huutaen, Karhu sanoo.

Karhu muutti Kajaanista Helsinkiin vuonna 2014 aloitettuaan näyttelijäopinnot.

– Google Mapsin kanssa suunnistelin silloin täällä, koska en osannut muualle kuin rautatieasemalle ja Forumin kauppakeskukseen. Nyt on suunnistettu tännekin sitten, Jussi-voittaja nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat