Mainos

Satojen sairaskertomustietoja lähetettiin vahingossa väärään osoitteeseen – ”Pahoittelen syvästi palveluntarjoajan tekemää virhettä”

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:in sairaskertomustietoja lähetettiin vahingossa ulkopuoliselle ihmisille, HUS tiedottaa.

Sen mukaan viidelle henkilölle lähetetyt virheelliset lähetykset sisälsivät yhteensä 526 henkilön sairaskertomustietoja, jotka oli lähetetty kirjeitse maaliskuun lopussa postitusvirheen seurauksena.

HUS:in mukaan lähetykset on jäljitetty ja palautettu HUS:ille. Potilaat, joiden tietoja virheellisissä lähetyksissä on ollut, saavat tiedot asiasta kirjeitse lähipäivinä.

HUS kertoo käyttävänsä potilaskirjeiden lähettämiseen ulkopuolista palveluntarjoajaa, jonka tekemän virheen vuoksi viisi potilasta sai kuoren, jossa oli muiden henkilöiden tietoja.

– Virhe tuli ilmi siten, että yksi virheellisen lähetyksen saaneista henkilöistä oli yhteydessä HUSiin. Kyseinen lähetys noudettiin välittömästi. Asian selvittelyissä kävi ilmi, että vastaavanlaisia virheellisiä lähetyksiä on neljä lisää, kertoo viransijainen johtajaylilääkäri Petri Bono HUS:in tiedotteessa.

Tapahtuneesta on ilmoitettu Valviralle ja Tietosuojavaltuutetulle. Lisäksi HUS harkitsee palveluntarjoajalle sopimusoikeudellisia seurauksia.

– Haluan lämpimästi kiittää ensimmäisen virheellisen lähetyksen saanutta henkilöä siitä, että hän oli meihin yhteydessä. Näin pääsimme heti selvittämään asiaa. Lisäksi pahoittelen syvästi palveluntarjoajan tekemää virhettä. Teemme kaikkemme, jotta vastaavanlaista virhettä ei tapahtuisi enää jatkossa, Bono sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja