Helsinkiläisnainen sai postissa 11 tuntemattoman ihmisen potilastietoja – syynä inhimillinen virhe

Ulkopuolinen selvitysryhmä tutkii HUSLABin virheen 2:02

Helsinkiläisnainen sai maanantaina postissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä (Hus) kirjeen, jonka liitteenä oli lueteltuna kaikki potilaat, jotka asioivat hänen kanssaan samana päivänä saman lääkärin vastaanotolla Töölön sairaalassa.

Yllä olevalla videolla uutisjuttu Huslabissa aiemmin sattuneesta neulavirheestä, jonka puolueeton selvitysryhmä tutki.

Nainen kävi Töölön sairaalan kirurgisella osastolla lääkärin vastaanotolla toukokuun 2. päivä. Maanantaina tulleessa kirjeessä hän sai omat tietonsa tuolta käynniltä, mutta kirjeen liitteenä hänelle tuli luettelo muista vastaanotolla käyneistä potilaista.

Potilaita oli yhteensä 12, nainen itse mukaanluettuna.

– Paperissa olivat kaikkien vastaanotolla käyneiden potilaiden koko nimet, henkilötunnukset, lääkärissä käynnin syy ja vastaanottoajat sekä heidän diagnoosinsa, nainen kertoi MTV Uutisille maanantaina.

Inhimillinen virhe

HUS:issa on selvitetty tapausta ja kyse oli yksittäisestä virheestä.

HUS käynnisti heti maanantaina sisäisen selvityksen asiassa ja oli yhteydessä virheen tehneeseen yksikköön. Sen mukaan kyseessä on yksittäistapaus.

– Potilastietoja sisältänyt paperi on lähetetty ainoastaan tälle yhdelle potilaalle. Kyse on yksittäisestä, inhimillisestä virheestä. Tämä on ikävä virhe, jota ei saisi tapahtua ja pahoittelemme sitä, HUS:n viestinnästä kerrotaan.

Helsinkiläisnaisen mukaan HUS hoiti asian kirjeen saapumisen jälkeen asiallisesti ja nopeasti.

– Kyseessä tosiaan oli inhimillinen virhe, kuten epäilinkin, ja potilaslista tietoineen oli lähetetty vain minulle. Saan asiasta vielä kirjallisen selvityksen tuonnempana ja samalla palautuskuoren tietojen palauttamista varten, nainen kertoo MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat