Mainos

Voimakas syöksyvirtaus lennätti satoja neliöitä kattopeltiä maastoon ja kaatoi useita satoja puita Hattulassa – pelastuslaitos kehottaa erityiseen varovaisuuteen

0:35

Hattulassa raju syöksyvirtaus on kaatanut useita satoja puita ja vaurioittanut maatalon pihapiirissä satoja neliöitä peltikattoja. Tapauksesta kertoo Kanta-Hämeen pelastuslaitos.

Yksi puu on kaatunut talon päälle Hattulan keskustassa. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan kukaan ei kuitenkaan ole loukkaantunut myräkän seurauksena.

Syöksyvirtaus on kulkenut linjalla Hattula-Ilamo-Eteläinen, kertoo päivystävä palomestari Markus Majuri.

Metallinpalat puiden latvoissa voivat olla vaaraksi

Puiden latvoissa on pelastuslaitoksen mukaan runsaasti pellinkappaleita, ja kansalaisia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen. Majurin mukaan suuria paloja peltikattoa on päätynyt tuulen mukana läheiseen Hurttalanlahteen, joka on osa Vanajavettä.

– Vesialueella on runsaasti irtainta: puuta, katon paloja, kasvihuoneita ja muuta. Niitä nyt pimeässä yritetään kerätä vähemmäksi, Majuri kertoo.

Hänen mukaansa Hämeenlinna–Tampere-vesiliikenneväylä kulkee läheltä aluetta, jossa irtainta roskaa on paljon.

– Tässä on koitettu saada kansalaisille valppautta, että eivät pääse telomaan itseään. Isot kappaleet, joita tuolla on lennellyt, voivat painaa kymmeniä tai satoja kiloja, hän varoittaa.

Myös kaatuneet puut voivat aiheuttaa vaaraa.

Pelastuslaitoksella on ollut Hattulan keskustan ja Ilamon alueella useita vahingontorjuntatehtäviä. Vahinkojen koko laajuus saadaan selville vasta huomisen aikana, Majuri arvioi.

Tuuli voinut puhaltaa jopa 25 metriä sekunnussa

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että alueella on liikkunut illan aikana ukkosia, joiden aikana tuuli on voinut olla hyvinkin voimakasta.

Hän uskoo vaurioiden perusteella, että tuulen voimakkuus on ollut vahinkoalueella 20–25 metriä sekunnussa.


 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja