Satelliittikuvat paljastavat: Venäjä keskittää raskasta kalustoa Ukrainan rajalle

Venäjän presidentti Vladimir Putin on uhkaillut länsimaita kostotoimilla, jos länsi ei muuta suhtautumistaan Ukrainan konfliktiin – ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi tilannetta 0:57
Venäjän presidentti Vladimir Putin on uhkaillut länsimaita kostotoimilla, jos länsi ei muuta suhtautumistaan Ukrainan konfliktiin – ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi tilannetta.

Yksityisen yhdysvaltalaisen yrityksen ottamien satelliittikuvien perusteella näyttää siltä, että Venäjä keskittää yhä joukkojaan miehittämälleen Krimin niemimaalle sekä Ukrainan rajan läheisyyteen, kertoo Reuters.

Reuters ei kuitenkaan pystynyt varmistamaan Maxar Technologies -yrityksen kuvien aitoutta.

Torstaina julkaistuissa kuvissa näkyy Krimissä sijaitseva tukikohta, jonka Venäjä valloitti Ukrainalta vuonna 2014. Tukikohdassa näyttäisi olevan satoja tankkeja ja panssaroituja ajoneuvoja. Kuva on joulukuun 13. päivältä.

Maxar kuvasi samaisen tukikohdan myös lokakuussa. Tuolloin se oli vielä puolityhjä.

Yhtiön mukaan tukikohtaan on nyt saapunut noin prikaatin kokoinen joukko. Prikaati on tätä nykyä tavanomaisesti armeijan pienin yhtymä, joka kykenee sellaisenaan taistelemaan itsenäisesti. Tukikohdassa näkyikin panssarien lisäksi myös esimerkiksi tykistöä ja ilmatorjuntakalustoa.

Jouluaattona Venäjä kertoi, että sen konsulaattiin Ukrainan Lvivin kaupungissa tehtiin yöllä polttopulloisku, jonka johdosta Venäjän suurlähetystö Kiovassa on lähettänyt protestikirjeen Ukrainan ulkoministeriölle.

Lue myös:

    Uusimmat