Mainos

Sateiset säät karkottaneet asiakkaita järviristeilyiltä

Sateiset säät ovat verottaneet sisävesiristeilyjen matkustajamääriä tänä suvena. Erityisen huonoja aikoja oli heinäkuussa, sillä esimerkiksi Kuopiossa muutamat paikallisristeilyt kärsivät täydellisestä matkustajapulasta. Satamassa oli sadepäivinä risteilylaivoja, mutta ei aina asiakkaita.

- Joitakin vuoroja jäi jopa ajamatta, koska ei ollut matkustajia, kertoo Kuopion Roll Risteilyjen toimitusjohtaja Noora Kivi.

Roll Risteilyjen matkustajatavoite on tänä vuonna 30 000, mutta se ei ilmeisesti toteudu. Yhtiön käytössä on tänä kesänä viisi laivaa, joista kaksi tekee paikallisristeilyjä Kuopion lähivesillä. Sesonkiaikana yhtiön laivat ajoivat yhdeksän paikallisristeilyä päivässä.

Kiven mukaan synkkyyteen ei ole aihetta, vaikka sää ei suosinutkaan risteilykesää. Kun matkustajat eivät voineet palvoa aurinkoa kansipaikoilla, ovat muut palvelut houkutelleet.

- Meillä on ollut kohtalaisen hyvä myynti Ukko-laivassa, jossa on ruokaravintola. Kun on ollut huono keli, aurinkoristeilyn sijasta matkustajat ovat hakeneet muuta palvelua, Kivi sanoo.

Saariristeilyjen kysyntä vähäistä Tampereella

Myös Tampereen seudulla sade verotti sisävesilaivojen asiakasmääriä. Suomen Hopealinjan ja Runoilijantien toimitusjohtaja Pekka Räsänen kertoo, etteivät saariristeilyt ole vetäneet lähimainkaan odotetusti asiakkaita sateisena kesänä.

- Saariliikenteessä me olemme varmaan puolet jäljessä viime vuoden matkustajamäärästä, Räsänen arvioi.

Hopealinjan ja Runoilijantien tavoitteena oli kuljettaa runsaat satatuhatta asiakasta tänä kesänä, mutta toteutuma on todennäköisesti noin 75 000 matkustajaa. Tavoite ei toteudu, koska saarimatkojen kysyntä on ollut vähäistä. Yhtiöiden käytössä on kymmenen laivaa.

Myönteistäkin kehitystä Pirkanmaalla on. Räsäsen mukaan sata vuotta täyttäneen höyrylaiva Tarjanteen asiakasmäärä on lisääntynyt niin, että nyt päästään noin 7000 matkustajaan. Viime suvena asiakkaita oli 5500. Tilausristeilyjen kysyntä on Räsäsen mukaan kasvanut 50 prosenttia, eivätkä reittiristeilyt ole menettäneet asiakkaita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.