Mainos

Sateinen ja viileä loppuviikko luvassa

Kaunis kesäsää lomailee loppuviikon ja antaa hetkeksi tilaa sateelle ja tuulenpuuskille.

Tänään keskiviikkona on vielä jonkin verran auringonpaistetta luvassa länsirannikolle ja maan eteläosiin, muualla maassa on epävakaista ja viileää. Etenkin Itä- ja Pohjois-Suomessa on hyvin epävakaista, runsaimmin sataa Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

– Etelässä saatetaan yltää 20 asteen lämpötilaan, muualla maassa jäädään 15 asteeseen. Sateisilla alueilla lämpötila voi painua alle 10 asteen. Luoteesta puhaltavat tuulet ovat paikoin kovia, ennustaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstaina Etelä-Suomeen saapuu sadealue lännestä, muualla on lähinnä pilvipoutaa. Pohjanmaan rannikolla saataneen myös auringonpaistetta. Tuulet hellittävät hiukan edellispäivästä ja lämpötilat ovat yleisesti noin 15 ja 18 asteen välillä. Sadealueilla ja pohjoisessa lienee vielä hiukan viileämpää.

Perjantaina harvinaisen kylmää

Perjantaina Jäämereltä kajahtaa entistä viileämpää ilmaa yhä voimakkaammin. Pohjoisen lämpötila on monin paikoin alle 10 astetta ja etelässäkin jäädään 15 asteeseen.

– Lämpötilat ovat kauttaaltaan kymmenisen astetta heinäkuun normaalilukemia alhaisemmat, eli harvinaisen viileä päivä on tulossa, toteaa Markus Mäntykannas.

Viileä ilmamassa tuo mukanaan myös runsaasti sadekuuroja, maan länsiosissa saattaa ukkostaa. Yöt ovat erityisen viileitä koko maassa, pohjoisessa on alimmillaan vain muutama lämpöaste.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.