Mainos

Maailman sää: Britannia epätavallisen helteinen, Skandinaviassa viileää

Suosiollisimmat lomailusäät Euroopassa löytyvät Brittein saarten ohella Länsi-Euroopasta ja Välimeren rannikolta.

Iso-Britannia ja Irlanti kylpevät miltei 30 asteen helteessä, mikä ei ole kovin yleistä kyseisissä saarivaltioissa. Britannian ylle saapunut korkeapaineen alue on sysännyt Skandinavian ylle matalapainetta, jolloin erityisesti Skandinavian pohjoisosassa on epävakaista ja viileää.

Oivallista lomasäätä auringonpaisteen ja hellelämpötilojen merkeissä on lähipäivinä tarjolla myös esimerkiksi Espanjassa, Ranskassa, Italiassa, Kreikassa ja Alankomaissa.

Kiinanmerellä taifuuni, Yhdysvalloissa yhä kuumaa ja kosteaa

Etelä-Kiinan merellä on vasta toivuttu viimeviikkoisesta taifuunista, kun jo seuraava on tulossa. Taifuuni liikkuu kohti Hong Kongia jatkaakseen siitä Shanghain suuntaan. Matkalla tuulet heikkenevät hiljalleen, rannikoille on silti luvassa runsaita sateita. Myrskytuhotkin ovat mahdollisia.

Yhdysvaltain itärannikolla on yhä hellevaroitus, kun esimerkiksi Bostonissa ja New Yorkissa päivälämpötilat nousevat 35 asteeseen. Yölläkin lämpömittarin lukema pysyy tiukasti 25 asteen yläpuolella.

– Itärannikon lämpötilat eivät ole mitenkään poikkeuksellisen korkeita, mutta kovan ilmankosteuden vuoksi olot ovat tukalat. Mittarin näyttäessä 35 astetta lämpötila voi tuntua jopa yli 40 asteelta, kertoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Yhdysvaltojen hellealueille on paikoin luvassa myös rankkoja ukkosia.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolta.

Katso videolta (yllä) maailman sää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.