Mainos

Sateet veivät helteet, mutta Pekka Pouta lupaa syyskuun jatkuvan erityisen lämpimänä: "Etelässä lämpötila nousee lähipäivinä lähelle kahtakymmentä"

2:11
Katso video: Lähipäivien sääennuste lupaa sateita.

Eilen uutisoitiin, että syyskuu on huomattavasti normaalia sateisempi, mutta sateista huolimatta alkanut kuukausi on myös huomattavan lämmin.

Meteorologi Pekka Poudan mukaan hellepäiviä tuskin kuitenkaan enää tänä vuonna koetaan, sillä vuodenaikaan nähden ne ovat erittäin harvinaisia. Tällä vuosituhannella on ollut ainoastaan neljä hellepäivää syyskuussa.

Vaikka kuukauden alun hellepäivät väistyivätkin syksyisen sään tullessa, niin maassa on silti keskimääräistä lämpimämpää.

– Tämä on kaikesta huolimatta todella lämmintä syyskuuta. Esimerkiksi etelässä öidenkin pitäisi olla alle kymmentä lämpöastetta ja nyt se on monin paikoin ollut sen yli, Pouta toteaa.

Sateiden mukana ukkosia

Kuurosadealue liikkuu tänään Suomen yli ja rankimmat sateet saadaan tänään Länsi-Suomessa. Kuurosateiden mukana on myös ukkosia.

Poudan mukaan lounaasta saapuvat sadealueet nostavat koko maahan vuodenaikaan nähden erittäin lämmintä ilmaa.

– Etelässä lämpötila nousee lähipäivinä lähelle kahtakymmentä ja seuraavalla viikolla jopa sen ylittävät lämpötilat ovat mahdollisia, Pouta kertoo.

Ennätykseen on kuitenkin jonkun verran matkaa, sillä myöhäisin mitattu hellepäivä on vuodelta 1947 syyskuun 17. päivältä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja