Sateet veivät helteet, mutta Pekka Pouta lupaa syyskuun jatkuvan erityisen lämpimänä: "Etelässä lämpötila nousee lähipäivinä lähelle kahtakymmentä"

Eilen uutisoitiin, että syyskuu on huomattavasti normaalia sateisempi, mutta sateista huolimatta alkanut kuukausi on myös huomattavan lämmin.

Meteorologi Pekka Poudan mukaan hellepäiviä tuskin kuitenkaan enää tänä vuonna koetaan, sillä vuodenaikaan nähden ne ovat erittäin harvinaisia. Tällä vuosituhannella on ollut ainoastaan neljä hellepäivää syyskuussa.

Vaikka kuukauden alun hellepäivät väistyivätkin syksyisen sään tullessa, niin maassa on silti keskimääräistä lämpimämpää.

– Tämä on kaikesta huolimatta todella lämmintä syyskuuta. Esimerkiksi etelässä öidenkin pitäisi olla alle kymmentä lämpöastetta ja nyt se on monin paikoin ollut sen yli, Pouta toteaa.

Sateiden mukana ukkosia

Kuurosadealue liikkuu tänään Suomen yli ja rankimmat sateet saadaan tänään Länsi-Suomessa. Kuurosateiden mukana on myös ukkosia.

Poudan mukaan lounaasta saapuvat sadealueet nostavat koko maahan vuodenaikaan nähden erittäin lämmintä ilmaa.

– Etelässä lämpötila nousee lähipäivinä lähelle kahtakymmentä ja seuraavalla viikolla jopa sen ylittävät lämpötilat ovat mahdollisia, Pouta kertoo.

Ennätykseen on kuitenkin jonkun verran matkaa, sillä myöhäisin mitattu hellepäivä on vuodelta 1947 syyskuun 17. päivältä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja