Nauti vielä kun voit! Tänään jopa hellettä – huomenna ilma viilenee ja sateinen syyssää siintää edessä

Tänään Suomessa voidaan vielä yltää helteisiin lukemiin, mutta edessä siintää tavallinen syyssää. Pian lämpötila romahtaa ja sade kastelee maan.

Suomen mittainen sadealue lähestyy tänään länsirannikolta. Se saavuttaa pääkaupunkiseudun myöhään iltapäivällä liikkuen illan ja yön aikana Suomen itäosaan asti. Lämpötila yltää kuitenkin vielä tänään yli 20 plusasteeseen ja korkeimmillaan jopa 24 asteeseen.

Huomenna sää kuitenkin viilenee selvästi asettuen ajankohdalle tyypillisempiin lukemiin. Etelä-Suomessa lämpötilat liikkuvat 18 plusasteen molemmin puolin viileten kohti maan pohjoisosaa. Lappiin ennustetaan huomiseksi 12–14 plusasteen lämpötilaa.

Lämpötilat pysyttelevät vastaavissa lukemissa läpi viikon ja sää jatkuu hyvin epävakaisena. Suomen yli kulkee useita sadealueita.

– Sää pysyy koko viikon ajan selvästi aikaisempaa viileämpänä, mutta kuitenkin hitusen lämpimämpänä kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Lämpötila asettuu tavanomaisiin syyslukemiin

Ensi viikolla lämpötilat laskeutuvat hyvin lähelle tavanomaista syyssäätä ja näyttävät tällä hetkellä myös asettuvan niihin lukemiin.

Etelä-Suomessa tämä tarkoittaa vaihtelua 15 plusasteen molemmin puolin ja maan keskiosassa vähän yli 10 plusastetta. Pohjoisimmassa Lapissa lämpötila voi pudota 10 plusasteen alapuolelle.

Seuraavat pari viikkoa luvassa on lisäksi hieman tavallista sateisempaa säätä.

– Tänään on vielä pieni mahdollisuus helteeseen, mutta sen jälkeen ei enää ainakaan tällä viikolla. Mitä pidemmälle syksy etenee, niin sitä epätodennäköisemmäksi se hellekin muuttuu, Latvala sanoo.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja