Satakunta asukasta evakkoon kerrostalopalosta Vantaalla

Poliisi tutkii palon syttymissyyn.

Pelastuslaitos evakuoi kymmeniä kerrostalon asukkaita tulipalosta Vantaan Myyrmäessä iltapäivällä. Tulipalo alkoi suurikokoisen kerrostalon kolmannen kerroksen yksiöstä.

Itä- ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen saamien ensitietojen mukaan palo olisi alkanut televisiopalona. Sammutustöiden aikana kuitenkin selvisi, että syttymissyy voisi olla joku muu. Poliisi tutkii palon syttymissyyn.

Hätäkeskus sai ilmoituksen korkeassa kerrostalossa syttyneestä palosta kello 16. Tulipalo ei vaatinut ihmisuhreja, joskin tuhoutuneen yksiön asukas sai lähinnä savuoireiden takia hoitoa.

Tulipalo sai kuitenkin aikaan niin paljon savua, että pelastuslaitos evakuoi 12-kerroksisesta asuintalosta useita kymmeniä asukkaita. Palokunta rajasi ja sammutti itse palon tunnissa. Sen jälkeen alkoi hankala tuuletus.

Kerrostalossa oli menossa julkisivuremontti ja talo oli huputettu, mikä päivystävän palomestarin mukaan vaikeutti pelastustehtävää ja tuuletusta. Pelastuslaitos joutui repimään remonttihuppuja auki, jotta savu saatiin tuuletettua pois lokeroisesta porraskäytävästä.

Myyrmäentie 4:ssä oli parhaillaan useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä Vantaalta että Helsingistä ja poliisipartioita.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat