Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle kuolinyötään edeltävänä päivänä: "En pysty rauhoittumaan"

Yö-laulaja Olli Lindholm puhui viimeiseksi jääneessä haastattelussaan Satakunnan Viikko -lehden toimittajalle. Lindholm kuoli haastattelua seuranneena yönä.

Kaupunkilehti Satakunnan viikon toimittaja Salli Saastamoinen haastatteli Yön laulaja Olli Lindholmia maanantaina 11. helmikuuta 2019 iltapäivällä.

Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen seuraavana yönä. Lehti julkaisi haastattelun verkkosivuillaan tänään tiistaina. Saastamoinen kirjoittaa tekstissä olleensa kirjoittamassa haastattelua saadessaan tiedon Olli Lindholmin kuolemasta.

Haastattelussa Lindholm puhuu muun muassa malttamattomuudestaan sekä siitä, ettei pysty rauhoittumaan. Yö-nokkamies kertoi toimittajalle myös lähtevänsä vii­meis­tään va­pun jäl­keen läm­pöön ja au­rin­koon.

– Olen to­del­la huo­no ren­tou­tu­maan, mut­ta kum­ma jut­tu: muu­tun ih­mi­se­nä, kun mi­nul­la on short­sit ja­las­sa, t-pai­ta pääl­lä ja saan teh­dä kä­ve­ly­lenk­ke­jä, py­säh­del­lä esp­res­sol­le ja tuo­re­me­hul­le ja syö­dä hy­vin pit­kän­kaa­van mu­kaan il­man kii­ret­tä ja tar­joi­li­joi­den suo­mi­tem­poa, Lindholm sanoi.

Lindholm kertoo haastattelussa myös toivovansa, että Yön seuraava hittikappale olisi hänen itsensä säveltämä.

Toimittaja kuvailee tekstissä Lindholmin olleen haastattelutilanteessa ren­tou­tu­nut. Laulajaa hermostuttivat ki­pey­ty­nyt jal­ka­poh­ja sekä huo­li uu­sien Yö-hit­tien syn­ty­mi­ses­tä.

– Vii­me vii­kol­la ää­nit­te­lin­kin, mut­ta olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si. En pys­ty rau­hoit­tu­maan. Omas­ta mie­les­tä­ni mi­nul­la ei ole mi­tään muu­ta kuin ai­kaa ja sil­ti ke­laan koko ajan, et­tä mi­nul­la ei ole sitä yh­tään. On­ko täs­sä ta­pah­tu­nut lii­kaa kaik­kea? Kes­kit­ty­mi­nen oli­si avain­sa­na, Lindholm pohti.

Lue myös:

    Uusimmat