Sarvijokelaisella lammastilalla syntyi oikea black metal -karitsa – Abbath sekoitti somen: "Mietin, että eihän näin voi edes käydä"

Sarvijoella sijaitsevalla Kaitamäen Lampola -lammastilalla todistettiin vastikään uskomatonta tapahtumasarjaa, kun tilalle syntyi heavy metal -henkisen karvoituksen peittämä karitsa.

Kurikan kupeessa, Sarvijoella sijaitsee Sanni Kaitamäen ja hänen miehensä isännöimä lammastila. Viime viikon lauantaina maatilan emäntä todisti, kun 340 suomenlampaan tilalla syntyi erikoislaatuinen karitsa.

– Se oli niin hauska sattuma, että sieltä tuli niin kirjava yksilö – ei sen isä ole läheskään tuollainen, tilan omistava Sanni kertoo MTV Uutisille makeasti nauraen.

Kuin heviyhtyeen meikit naamassa

Karitsan isä Priimus on mustavalkoinen pässi, jossa on symmetrisiä, suuria laikkuja. Yllätys olikin melkoinen, kun pässin jälkeläinen oli kuin pilkullinen tilkkutäkki – lukuun ottamatta sen pään ja etujalkojen täydellisen symmetrisiä laikkuja.

Aivan kuin karitsalla olisi naamassaan maski, jollaisia esimerkiksi Kiss-yhtyeen kaverit suosivat kasvoillaan.

– Mä oikein säikähdin ja mietin, että eihän näin voi edes käydä, Sanni taivastelee nauruaan pidätellen.

Uskomatonta, mutta totta: Manna-lammas poiki myös toisen karitsan, joka puolestaan oli puhtaanvalkoinen.

– Veljekset olivat niin erilaiset: ne olivat kuin yö ja päivä, Sanni ihmettelee.

Sattuma puuttui peliin – siskon toive kävi toteen

Jos karitsan väritys oli erikoinen, niin oli myös tapahtumien kulku ennen sen syntymää. Sannin sisko Kaisa oli nimittäin bongannut eräästä Facebook-ryhmästä kuvan lampaasta, jonka väritys muistutti heviyhtyeen jäsenille ominaista maskia.

Kaisa lähetti hulvattoman meemin siskolleen, joka päivysti Lampolassa poikivien uuhiensa vierellä.

– Hän kysyi, eikö olisikin hieno. Vastasin: ’Ihana! Mä haluan tommosen!’, Sanni muistelee naurahtaen.

Tällaisen meemin Kaisa lähetti siskolleen: 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Ja kuin tilauksesta, vain muutama tunti myöhemmin Manna-lammas alkoi karitsoida ja loppu onkin historiaa.

– Se oli ihan samanlainen, mutta mielestäni vielä astetta parempi, Sanni sanoo viitaten aiemmin näkemäänsä lammaskuvaan.

Nimi valittiin Facebookissa yleisöäänestyksellä

Koska karitsan väritys osui niin hämmästyttävän osuvaan saumaan, Sannin sisko jakoi ”vauvauutisen” myös Facebook-ryhmän jäsenille.

Tavallisesti karitsan nimi tulee alkaa samalla alkukirjaimella sen isän kanssa, mutta kirjavan karitsan kohdalla Sannin oli tehtävä poikkeus – olihan kyseessä harvinainen valioyksilö. Siksi Kaisa kysyikin Facebook-ryhmän jäseniltä nimiehdotuksia.

Vikkelän ”mörssäriluonteen” omaava lammas saikin yleisöäänestyksen jälkeen nimekseen Abbath – norjalaisesta Immortal-heviyhtyeestä tutuksi tulleen Abbath Doom Occultan mukaan.

– Kun muut nukkuvat, Abbath menee kuopimaan niitä hereille. Se on vähän sellainen häirikkö, joten nimi sopii hyvin sen ulkonäköön ja luonteeseen, Sanni kehuu somekäyttäjien tekemää nimivalintaa.

Sai somessa historiallisen tittelin

Abbath on sulattanut karskilla värityksellään mutta niin suloisella olemuksellaan somekäyttäjien sydämet välittömästi.

– Sitä on siellä ihasteltu ja ihmetelty, että voiko tuon täydellisempää karitsaa ollakaan.

Mustavalkoinen hurmuri sai jo kahden päivän ikäisenä itselleen tittelin, josta muiden lampaiden on vaikea pistää paremmaksi.

– Ja on niin suloista, kun se ei itse tiedä olevansa tuollainen megajulkkiskaritsa. Siitä on tehty kuulemma Suomen virallinen heavy metal -lammas – Abbath ei itse vain tiedä sitä vielä, Sanni vitsailee.

Abbathista Kaitamäen Lampolan maskotti?

Abbathin syntymää voi kenties leikkimielisesti verrata kuninkaallisten syntymään: se oli julkkis jo syntyessään! Saattaakin käydä niin, että Abbathista muotoutuu Kaitamäen Lampolan maskotti.

– Se niin jää kotiin ja siitä tehdään jalostuspässi. Pakko sanoa, että sen hoitoon on tullut extraplussa, tilanomistaja paljastaa maireana.

Vaikka Abbathin syntymä onkin tuottanut niin Kaitamäen tilalla kuin sosiaalisessa mediassakin suurta iloa ja hurmosta, on eräs huolenaihe: mahtaakohan Abbathin pikkuveli tai muut tilan lampaat tulla kateelliseksi uuden tulokkaan saamasta huomiosta?

– Mietin aina vähän sitä pikkuveljeä, kun se on vähän sellainen ressukka, joka jää isoveljensä varjoon, mutta eiköhän se selviä. Pikkuvelikin saa herkkuja, kun vähän kasvaa, Sanni vakuuttaa hyväntuulisena.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat