Mika Moringin ja tämän uhriksi epäillyn naisen liikkeiden ajat ja paikat täsmentyneet – poliisi pyytää havaintoja

Poliisi epäilee, että Moring tappoi Salosta kadonneen naisen aikavälillä 14.-25. elokuuta. Mahdollisia havaintoja pyydetään Kanta-Hämeestä Lappiin ulottuvalta reitiltä.

Helsingin poliisi pyytää ihmisiltä jälleen vihjeitä useista rikoksista epäillyn Mika Moringin, 51, ja Salossa elokuussa kadonneen naisen liikkeistä. Silminnäkijähavaintoja toivotaan edelleen myös Moringin valkoisesta Audista.

Poliisi on täsmentänyt arviotaan epäillyn henkirikoksen tapahtuma-ajasta sekä paikoista, joissa kaksikko tai Moring oli sitä ennen liikkunut.

Poliisi epäilee, että Moring tappoi 28-vuotiaan Katja Miinalaisen aikavälillä 14.–25. elokuuta.

Poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja 14.–21. elokuuta Tammelasta Kanta-Hämeestä, missä kaksikko liikkui ainakin Teuro–Kuuslammi-alueella. Tammelasta reitti eteni Pihtiputaalle Keski-Suomeen, mistä poliisi pyytää vihjeitä 21.–23. elokuuta.

Matka jatkui 24.–25. elokuuta Rovaniemelle, mistä havaintoja toivotaan erityisesti Rovaniemen pohjoispuolelta Kittiläntien lähettyviltä.

Poliisi kaipaa vihjeitä myös Muoniosta 25.–26. elokuuta muun muassa Äkäslompolontien ja Aakenuksentien seuduilta. Moring ajoi lopulta Helsinkiin 26. elokuuta.

Poliisin mukaan Moring ja Miinalainen majoittuivat syrjäisillä alueilla, kuten metsäautoteillä. He kävivät myös huoltoasemilla ja ruokakaupoissa.

Kaikki vihjeet pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 02954  76147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.

Rikosepäilyjä tuli lisää kuvan ja nimen julkistamisen jälkeen

Moringia epäillään myös syksyllä 2019 Pohjois-Savossa Vesannolla kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan taposta. Arvaa koskevaa rikosepäilyä tutkitaan Itä-Suomen poliisissa.

Poliisi julkisti joulukuussa Moringin nimen ja kuvan tietojen saamiseksi. Sen jälkeen poliisi on saanut tietoja, joiden perusteella häntä epäillään myös raiskauksesta vuonna 2016, raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä loppuvuonna 2021 sekä raiskauksesta ja vapaudenriistosta viime vuoden loppupuolella.

Moring on aiemmin tuomittu lainvoimaisesti lukuisista naisiin kohdistuneista väkivallanteoista. Häntä vastaan on nostettu myös syytteet kahdesta raiskauksesta Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Moring on aiemmin asianajajansa välityksellä kiistänyt rikosepäilyt STT:lle.

MTV oikeudessa: Mika Moring vangittiin jälleen, saapui saliin kasvot peitettynä 3:12
MTV oikeudessa: Mika Moring vangittiin jälleen, saapui saliin kasvot peitet (MTV Uutiset Live 23.12.2022)

Lue myös:

    Uusimmat