SHL-sarjanousijan suomalaistähti loistanut alkukaudella – takavuosien mestarijoukkue kriisissä

1:06
Videolla kauden upeasti aloittaneen Tyler Kelleherin osuma viime kauden finalisti Djurgårdenia vastaan.

C Moren SHL-selostaja Teppo Laaksonen niputtaa kerran kuussa Ruotsin jääkiekkoliiga SHL:n mielenkiintoisimmat tapahtumat, onnistujat ja epäonnistujat videoiden kera.

Paras joukkue:

Ehdottomasti Rögle, kuuden kierroksen jälkeen vain yksi tappio (1-0 Oskarshamnille) ja sarjan kärjessä. Vahvistunut joka osa-alueella ja jos vire jatkuu tällaisena saattaa olla matkalla historiansa parhaaseen kauteen. Tässä kohtaa painotan kuitenkin vielä vahvasti sanaa jos! Kunniamaininnat sarjanousijoille Oskarshamnille ja Leksandille jotka piipahtivat hetkellisesti jopa sarjataulukon kärkikaksikkona. Molemmat pelanneet todella hyvin mutta vahvoja startteja ja nopeita romahduksia on aiemminkin nähty alkukierroksilla. Heidän kohdallaan odotan suurella mielenkiinnolla, millä sijoilla joukkueet ovat esimerkiksi kun marraskuun alussa vietetään ensimmäinen maaottelutauko.


Huonoin joukkue:

Växjö tottakai, kuudesta ottelusta yksi vaivainen voitto ja sarjajumbona. Jo viime kaudella Växjön suurimmat ongelmat löytyivät asennepuolelta ja vaikka joukkue on uusiutunut paljon sama haaste latauksen kanssa näyttää olevan edelleen. Sam Hallam on pitkäaikaisin päävalmentaja saman joukkueen peräsimessä tämän kauden SHLssä ja voittanut Växjön kanssa kaksi mestaruutta. Toistaiseksi luotto Hallamiin on kovillakin myrskyillä säilynyt mutta ehdottomasti hän on nyt Växjö-uransa kovimmassa paikassa. Ollaanko ajautumassa siihen tilanteeseen että uudet tuulet ja ero on ainoa vaihtoehto molemmille osapuolille?

Paras maalivahti:

Tex Williamsson, Oskarshamn

Huikea tarina huikealla kaverilla. Vielä 2015 pelasi Division 2:ssa eli neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Isänsä lempisarjakuvan mukaan etunimensä saanut Ruotsalaismaalivahti pelasi sittemmin kolme hyvää HockeyAllsvenskan-kautta ja voitti miljoona kruunua Bingolotto-kilpailussa mutta todellinen jättipotti on ollut tämän kauden alku. Uran ensimmäiset 4 SHL-ottelua, vain 6 päästettyä ja torjuntaprosentti 95,49! Saa nähdä millaisena otteet jatkuvat lokakuussa.

Paras puolustaja:

Kodie Curran, Rögle

Viime kaudella kanadalaispakki taisteli jo tiukasti Jesse Virtasen kanssa pakkien pistepörssin voitosta häviten kuitenkin suomalaiselle. Nyt kun Virtanen on siirtynyt KHLään Curran suorastaan dominoi SHLää, kuuteen peliin seitsemän pistettä ja suoriutunut hyvin myös puolustustehtävistä. Elegantti pelityyli, jos pitäisi veikata kuka nykyisistä SHL-puolustajista pelaa vielä lähivuosina NHLssä Curran olisi kärkiehdokkaita.


Paras hyökkääjä:

Tyler Kelleher, Oskarshamn

Vaikein valinta siinä mielessä että tarjolla paljon kivenkovia tuttuja nimiä: Ryan Lasch, Joakim Lindström, Rhett Rakhshani... Kaikki aloittaneet todella hyvin! Mutta tulokasjoukkue Oskarshamin Kelleher ollut niin merkittävässä roolissa joukkueen syyskuun menestyksessä maalivahti Williamssonin ohella että annetaan kunnia tällä kertaa hänelle.

Parhaat suomalaiset:

Suomalaisittain syyskuun tehokkain oli Oskarshamnin Arsi Piispanen (6ot/0+5) joka on saanut odotettuakin suuremman vastuun nousijan rosterissa. Myös esimerkiksi Kristian Näkyvä pelaa erittäin merkittävässä roolissa Örebron ykköspuolustajana ja on ehtinyt kerätä jo tehojakin 0+4. Vähintäänkin mukiinmenevän startin kauteen ovat saaneet myös Sakari Salminen, Ville Leskinen (joka tosin valitettavasti loukkaantui viime viikolla) sekä Leksandissa ykkösmaalivahdin roolin vallannut Janne Juvonen. Juhani Tyrväinen ei ole vielä juuri juhlinut pisteillä mutta miehen komeat taklaukset on noteerattu laajasti.

Pelaajasiirtoja:

Pelaajasiirrot ovat luonnollisesti mielenkiintoisia aina ja muutama varsin kova sellainen saatiin myös syyskuussa sarjan jo käynnistyttyä. Frölundassa jo viime kaudella avainhyökkääjien joukkoon noussut Samuel Fagemo ja vastaavasti Luulajassa läpimurron tehnyt pakki Jesper Sellgren palasivat NHL-joukkueiden vahvuudesta lainalle tuttuihin SHL-seuroihinsa. Molemmat ovat ilman muuta huippuvahvistuksia koko sarjalle. Viime kaudella Tre Kronorissakin käväissyt ja 14 maalia Linköpingille viimeistellyt hyökkääjä Nick Sörensen aloitti tämän kauden joukkueessa pienellä vastuulla ja "kiikaritehoilla". Vaikka Sörensenillä oli vielä yli kolme vuotta sopimusta jäljellä, hän siirtyi vain kuuden ottelun jälkeen ainakin loppukaudeksi Röglen riveihin. Ja suomalaisittain tässä vaiheessa kautta 16. sopimuspelaaja sarjaan saatiin kun Jarno Kärki liittyi Färjestadin riveihin. Toistaiseksi Kärki pelaa pätkäsopimuksella loukkaantuneen Martin Johanssonin tuuraajana mutta mahdollisuus yhteistyön pidempäänkin jatkoon on olemassa.

Kuukausi on aina mukava päättää muutamilla highlightseilla joten tässäpä niitä:

Syyskuun yksi hienoimmista maaleista a´la Rhett Rakhshani:

Mathias Bromen Forsberg-tyylinen viimeistely:

Ja vähän kunniaa maalivahdeillekin, Gustaf Lindvall, Skellefteå:

Lokakuussa SHL näkyy C Moren kanavilla tutusti suomeksi selostettuna torstaisin ja lauantaisin. Lisäksi tämän kauden uutuutena vain cmore.fi suoratoistopalvelun puolella näytetään "lisäpelejä" alkuperäisselostuksella.

SHL-ystäville muistutuksena myös että Skellefteå ja Kärpät kohtaavat toisensa CHLssä kahdesti lokakuussa, nämä ottelut pelataan 8. ja 15.10. ja molemmat näkyvät luonnollisesti myös C Morella.

C Moren suomeksi selostettavat SHL-ottelut marraskuun alun maaottelutaukoon asti:

to 3.10. klo 19.55 Örebro-Brynäs

la 5.10. klo 18.55 Luulaja-Djurgården

to 10.10. klo 19.55 Malmö-Skellefteå

la 12.10. klo 18.55 HV71-Färjestad

to 17.10. klo 19.55 Frölunda-Växjö

la 19.10. klo 18.55 Oskarshamn-Linköping

to 24.10. klo 19.55 HV71-Växjö

la 26.10. klo 18.55 Luulaja-Malmö

to 31.10. klo 19.55 Linköping-HV71

la 2.11. klo 18.55 Färjestad-Djurgården

Lisäksi cmore.fi suoratoistopalvelussa seuraavat "lisäottelut" katsottavissa alkuperäisselostuksella:

ti 1.10. klo 19.55 HV71-Linköping

to 3.10. klo 19.55 Djurgården-Färjestad

la 5.10. klo 16.10 Linköping-Malmö

to 10.10. klo 19.55 Örebro-Växjö

la 12.10. klo 16.10 Frölunda-Luulaja

to 17.10. klo 19.55 Djurgården-Skellefteå

la 19.10. klo 16.10 Färjestad-Luulaja

ti 22.10. klo 19.55 Skellefteå-Luulaja

to 24.10. klo 19.55 Djurgården-Frölunda

la 26.10. klo 16.10 Brynäs-Leksand

ti 29.10. klo 19.55 Djurgården-Rögle

to 31.10. klo 19.55 Örebro-Färjestad

la 2.11. klo 16.10 HV71-Oskarshamn   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja