Mainos

Sarjakuristaja kävi toisen prostituoidun luona päivää ennen henkirikosta – Naisen mukaan käynti sujui hyvin: "Penttilä pyysi minua kuristamaan häntä"

3:15

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä tuomittiin eilen Helsingin käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeusrangaistukseen 52-vuotiaan naisen murhasta. Penttilä itse myönsi tappaneensa naisen, mutta hän kiisti murhan.

Oikeuden mukaan Penttilän teossa oli kyse murhasta ja henkirikos oli erityisen raaka, julma ja suunnitelmallinen.

Henkirikos tapahtui huhtikuun 13.-15. päivä prostituoituna työskennelleen naisen asunnossa Helsingin Vaasankadulla. Omien sanojensa mukaan Penttilän tarkoitus oli vain ostaa naiselta intiimihierontaa, mutta hän raivostui naiselle, kun tämä kutsui häntä sarjakuristajaksi.

Penttilä kuristi naisen hengiltä ja piilotti ruumiin sängyn alle. Ruumis löytyi vasta kolme viikkoa myöhemmin toukokuun alussa.

Käyttäytyi asiallisesti

Oikeudenkäynnissä kävi tiistaina ilmi, että Penttilä oli ostanut aiemminkin vapaalla ollessaan seksipalveluja naisilta.

Edellisen prostituoidun luona Herttoniemessä Penttilä kävi vain päivää ennen henkirikosta. Tuo tapaaminen sujui Penttilän oman kertomuksen mukaan hyvin. Samaa sanoo myös MTV Uutisten haastattelema keski-ikäinen prostituoitu.

– Penttilä oli hyvin asiallinen ja rento, mukavan oloinen. Hän tuli luokseni, kuten oli sovittu ja kaikki sujui hyvin. Hän ei ollut lainkaan uhkaava tai pelottava, nainen kertoo MTV Uutisille.

Ei tunnistanut Penttilää

Penttilä meni naisen luo ostaakseen seksipalveluja. Prostituoidun mukaan Penttilä ei yrittänyt kuristaa häntä, mutta hän halusi kuristettavan itseään.

– En ollut koskaan ennen kuristanut ketään, mutta hän pyysi sitä. Penttilä sanoi, että hänellä on tämä kuristamisfantasia. Kuristin sitten häntä ja hän pyysi kovempaa. Hänen kasvonsa muuttuivat jo vähän väriltään, sitten päästin irti.

– Jälkikäteen olen ajatellut, että olihan se aika pelottavaa, jos jotain olisi sattunut, nainen kertoo pohtineensa.

Naisen mukaan Penttilä kiihottui selvästi kuristamisesta. Prostituoitu ei osannut lainkaan pelätä Penttilää eikä hän tunnistanut tätä sarjakuristajaksi.

– En tiennyt kuka hän oli. Vasta jälkikäteen minulle selvisi, kenestä oli kyse, mutta en ole pelännyt sen käynnin jälkeenkään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Syytti naisen käytöstä

Prostituoidun mukaan Penttilä maksoi palveluista kuten kuuluikin.

– Suihkussa ollessamme näin hänellä ison tatuoinnin ja kyselin mitä se tarkoitti. Hän kertoi kuvan symboloivan vapautta.

MTV Uutisten haastattelema nainen ei tuntenut 52-vuotiasta prostituoitua, jonka Penttilä kuristi hengiltä päivää myöhemmin.

– Olen miettinyt sitä, miksi nainen ei avannut ovea ja huutanut kovaa, jos he olivat asunnon eteisessä, kun Penttilä tarttui häntä kurkusta. Jos minulla on käynyt asiattomia asiakkaita, olen aina käskenyt heidät heti ovelta pois, nainen sanoo.

Penttilä itse sanoi oikeudessa, että hänen mukaansa huhtikuun 13. päivän käynti prostituoidun luona olisi myös sujunut hyvin, jos nainen ei olisi alkanut huutamaan ja kutsumaan häntä sarjakuristajaksi.

Penttilä vierittikin tällä tavalla oikeudessa syytä uhrin niskoille, vaikka hän kielsikin syyttävänsä naista teosta. Hän kuitenkin totesi, että mitään pahaa ei olisi tapahtunut, jos nainen olisi pysynyt rauhallisena, kuten aiemmatkin naiset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.