Mainos

Sarjahukuttaja on poliisilta kateissa – "Ei ole tietoa, että hän olisi lähtenyt karkuun"

6:42

Itä-Suomen poliisi ei ole löytänyt tänään aamulla vangittavaksi tuomittua kontiolahtelaista sarjahukuttajaa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi aamulla kontiolahtelaismiehen 14 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen niin sanotussa sarjahukutusjutussa.

Pekka Tapani Seppänen, 52, tuomittiin muun muassa 2 taposta, 3 tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän sai tuomion heitteillepanosta, pahoinpitelystä, parituksesta ja alkoholirikoksesta. Oikeus määräsi miehen vangittavaksi.

Tuomion saadessaan Seppänen ei ollut vangittuna, sillä Itä-Suomen hovioikeus vapautti hänet tammikuussa 2016. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi miehen aiemmin henkirikosepäilyjen vuoksi, mutta puolustuksen valituksen jälkeen hovioikeudessa katsottiin, että ei ole todennäköisiä syitä epäillä miestä rikoksista. 

Rikoksesta epäillyn vangitseminen edellyttää, että kyse on vakavasta rikoksesta. Lisäksi täytyy olla joko paon vaara, epäily siitä, että henkilö jatkaa rikollista toimintaa vapaalla ollessaan tai mahdollisuus, että henkilö vaikeuttaa tapauksen selvittämistä. 

Poliisi kertoo, ettei miestä tavoitettu tuomion jälkeen kotiosoitteestaan.

– Haarukoimme parhaillaan, mistä ryhdymme häntä seuraavaksi etsimään. Mistään suuresta etsintäoperaatiosta ei ole kuitenkaan kyse. Vapaana olevat poliisipartiot pohtivat, mistä hänet voisi tavoittaa, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliisista kertoo.

Wetterstrandin mukaan poliisi ei tällä hetkellä epäile, että katoaminen johtuisi karkumatkasta. 

– Tässä vaiheessa meillä ei ole sellaista tietoa, että hän olisi karkuun lähtenyt. Sitä ei kuitenkaan voi muut kuin Seppänen itse tietää, miksi hän ei ollut aamulla kotonaan, Wetterstrand toteaa.

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio pitää Pohjois-Karjalassa tapahtunutta sarjahukuttajavyyhtiä erittäin erikoisena tapauksena. Katso MTV Uutisten juttu aiheesta alta:

2:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.