Mainos

Sari Lehtosen entinen miesystävä pysyy vangittuna

Syyttäjä pitää entistä miesystävää yhä syyllisenä jyväskyläläisen Sari Lehtosen surmaan.

– Syytetyllä on motiivi, hänellä on ollut mahdollisuus tehdä surma, hänellä ei ole alibia, ja teko on tehty hänen omistamallaan aseella, perusteli kihlakunnansyyttäjä Mikko Jaatinen kantaansa Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään esittämässään loppulausunnossa.

Jaatinen vaatii syytetylle elinkautista murhasta. Hänen mukaansa murhan motiivi on päättynyt, pakkomielteinen parisuhde.

–Tekijä ei halunnut päästää Sari Lehtosta elämään omaa elämäänsä, mutta on itse halunnut jatkaa omaansa, ja oli siinä vähällä onnistua, Jaatinen totesi.

Yrittäjänä toiminut, 44-vuotias Lehtonen löydettiin surmattuna Jyväskylän Korpilahdelta syyskuussa. Naisen surmaamiseen oli käytetty terä- ja ampuma-asetta.

Puolustus kiistää mustasukkaisuuden

Puolustus on toista mieltä. Syytetyn asianajajan mukaan hänen päämiehellään ei ole motiivia, sillä sairaanloinen mustasukkaisuus on oikeudessa jäänyt näyttämättä toteen.

– Lehtosen pihassa olleiden autojen tarkkailusta osapuolet ovat sopineet, ja jos kyse olisi ollut pakkomielteestä, olisi ajoneuvotietoja selvitetty enemmän, sanoi puolustusasianajaja Seppo Hytönen.

Hän esitti yhä, että Lehtosen surmasi esitutkinnassa tuntemattomaksi jäänyt henkilö, joka lavasti entisen miesystävän syylliseksi.

– Päämieheni vaatteista tai autosta ei ole löytynyt verijälkiä. Teon on tehnyt henkilö, joka on seurannut Sari Lehtosta. Hän voi olla Lehtosen asiakas tai tekijä voi olla joku muukin.

Asianajaja viittasi useisiin todistajalausuntoihin, joissa Lehtonen oli kertonut läheisilleen hänen liikkeitään tarkkailevista miehistä.

Lisäksi puolustus esitti epäilynsä tekoajankohdasta ja –paikasta. Syyttäjän mukaan Lehtonen surmattiin autoonsa varhain aamulla 15. syyskuuta, ja ruumis pudotettiin Päijänteeseen.

Puolustusasianajajan mukaan on mahdollista, että Lehtonen poistui kotoaan jo edellisenä iltana. Tätä väitettä tuki eräs todistaja, joka kertoi oikeudessa nähneensä Lehtosen auton liikenteessä kyseisenä iltana.

Istunnon päätteeksi Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi syytetyn pidettäväksi vangittuna toistaiseksi. Tuomio jutussa julistetaan runsaan kahden viikon kuluttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.