Sara Forsberg luopui veganismista: "Olin kertakaikkisen uupunut kipuun"

Youtubetähti ja muusikko Sara Forsberg kertoo luopuneensa ruokavaliosta terveysongelmien vuoksi.

Sara Forsberg julkaisi suositulla Yotube-kanavallaan syyskuussa videon, jolla hän kertoi olevansa vegaani. Tänään julkaistulla uudella videolla hän paljastaa luopuneensa uudesta ruokavaliostaan.

–  Sanoin, edellisessä vegaani-videossani, että tulen olemaan vegaani niin kauan kuin mahdollista. Osa videon katsoneista oletti, etten ole tosissani veganismin suhteen ja ryhdyin siihen ainoastaan trendin perässä, Forsberg kertoo.

– Totuus on se, että minä todella otin asian tosissani ja olin vegaani niin kauan kuin pystyin.

Forsberg kertoo videolla, että hänellä on pitkä historia vatsaongelmien kanssa. Hän luuli, että vegaaninen ruokavalio olisi parantanut hänen vatsavaivansa, mutta toisin kävi.

Forsbergin terveys alkoi horjua ja hän hakeutui lääkärin pakeille. Lääkäri totesi, että hänen elimistönsä ei pysty sulattamaan kaikkea kuitua, mitä tämä sai uudesta ruokavaliostaan.

– Kahden kuukauden jälkeen olin kertakaikkisen uupunut kipuun ja ruuansulatusongelmiin.

Forsberg kertoo, että paluu entiseen ruokavalioon helpotti ongelmia. Hän toteaa kuitenkin, että vegaanina olo merkitsi hänelle paljon muutakin kuin vain ruokavaliota. Ideologian ja terveyden ristitulessa oleminen on hänelle vaikeaa.

– Loppujen lopuksi oman terveyden on oltava etusijalla.

Lue myös:

    Uusimmat