Ennalta arvaamattomat seuraukset olivat liikaa – vuoden ajan suosikkiruokavaliota noudattanut Olivia päätti luovuttaa: ”Annan nyt itselleni luvan nauttia asioista”

Härkismoussaka 7:33 Härkismoussaka
Videolta voit poimia ohjeet herkullisen kasvisruoan tekoon.

Independent-sivustolle kirjoittanut toimittaja kertoo noudattaneensa vegaanista ruokavaliota vuoden ajan, kunnes yksi lohibageli sai hänet lopulta luopumaan periaatteistaan.

Uudenvuodenyönä reilu vuosi sitten Olivia Petterson päätti ryhtyä noudattamaan vegaanista ruokavaliota. Yhdessä yössä vegaanista ruokavaliota noudattamaan ryhtynyt nainen kertoo ensimmäisten viikkojen olleen täynnä hämmennystä ja nälkää, sillä hänellä ei ollut kovinkaan hyvää käsitystä siitä, mistä hänen uusi ruokavalionsa oikein koostuisi. 

Hyvin pian lontoolaisnainen kuitenkin oppi valitsemaan vegaanisia vaihtoehtoja niin ruokakaupasta kuin ravintolasta. Lisääntynyt tarjonta teki uuden ruokavalion noudattamisesta helppoa.

– Tunsin oloni mahtavaksi. Ihoni kirkastui, ennen nukkumaanmenoa kärsitty turvotus hävisi ja huomasin oloni muutenkin keventyneen fyysisesti. Muutamassa kuukaudessa olin sulautunut vegaanielämään kuin kala veteen, Petterson kertoo.

Ruokavaliolla vaikutusta sosiaaliseen elämään

Vaikka nainen huomasi vegaanisen ruokavalion tuoneen mukanaan lukuisia positiivisia vaikutuksia, se toi yllättäen mukanaan myös epämieluisia seurauksia. Pettersonin mukaan ruokavaliolla oli yllättävän suuri vaikutus hänen sosiaaliseen elämäänsä – eikä lainkaan hyvässä mielessä. 

– Ystäväni lakkasivat kutsumasta minua mukaan tiettyihin ravintoloihin ja moni perui illalliskutsuni, sillä he eivät halunneet syödä ”mössöä”, Petterson kertoo ja lisää ystäväpiirissä esiintyneen silmien pyörittelyä aina silloin, kun hän puhui sanaakaan ruoasta.

Kun kaikki tämä yhdistettiin erääseen läheltä piti –tilanteeseen, jonka nainen koki himoitsevansa lohibagelin kanssa, hän päätti luovuttaa. Petterson päätti luopua täydellisestä vegaanisuudesta ja siirtyä noudattamaan ruokavaliota, joka perustuisi kasviksiin, mutta antaisi tilaa myös mieliteoille.

– Vaikka joillekin veganismi on elämäntapa, minulle siinä oli kyse vain ruoasta. Ruoasta, joka sai oloni tuntemaan hyvältä ja ruoasta, joka on parempi vahtoehto planeetallemme. Mutta kuten suurin osa ihmisitä, en halua, että syömäni ruoka määrittelee minua. Ja se on minulle okei, Petterson kertoo syitä päätöksensä taustalta.

– Annan nyt itselleni luvan nauttia asioista, jotka todella tekevät minut onnelliseksi.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.