Sara ei halua enää myyjäksi, Stina haluaa

Miss Suomi Sara Sieppi ja laulaja Stina Girs ovat kokeneet myyjän ammatin hyvät ja huonot puolet.

Myyjän erottaa asiakkaista yleensä hassunnäköisestä työasusta. Se on usein hiostavaa kangasta, vähän nuhraantunut ja epäsopiva muutenkin. Jotkut asiakkaat unohtavat, että työasun sisällä on silti ihan oikea ihminen, eikä mikään robotti. Myyjä -ressukka saa kuulla päivittäin asiakkailta hoputusta ja moitteita.

Miss Suomi Sara Sieppi työskenteli aikoinaan kassana ja myyjänä elintarvikeliikkeessä.

– Kassalla sain kuulla aika paljon valituksia, sillä yleensä kaikki asiat olivat aina kassan vika. Minä vastasin mariseville asiakkaille suoraan mutta ystävällisesti takaisin. Ja jos jostain elintarvikkeesta puuttui hinta ja koodi, niin asiakas saattoi sanoa, että jaha, se onkin sitten ilmainen. Jotkut miehet yrittivät myös iskeä minua, mutta huonolla menestyksellä, Sara naurahtaa.

Saran mielestä myyjän päivät olivat viikosta toiseen samanlaisia ja palkka huono.

– Myyjän ammatti ei ole minun ammattini. Toivon myyjille lisää palkkaa, myös työasuihin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, hän vihjaa.

– Nykyisin kun käyn kaupassa, niin yritän auttaa kassaa laittamalla tavarat hihnalle niin, että hintalappu on kassaan päin. Näin helpotan kassan työtä. Muistan myös kiittää myyjiä, jotta he kokisivat kivaa työfiilistä, Sara antaa vinkin.

Idols -kilpailusta julkisuuteen singahtanut laulaja Stina Girs on ammatiltaan floristi. Vielä perjantaina Stina auttoi äitiään perheen omistamassa kukkakaupassa, joka oli tupaten täynnä asiakkaita. Kiirettä riitti jouluisten kukka-asetelmien, kimppujen ja paketoimisen kanssa.

Stina paljastaa, että perheyrityksen piti jo siirtyä yksin hänen omistukseensa, mutta levytyssopimus siirsi asiaa hieman eteenpäin.

– Olen erittäin yrittäjähenkinen ja rakastan tätä ammattia. Palkka on kukkakaupoissa todella pieni suhteutettuna vaativaan koulutukseen, Stina harmittelee.

– Päivittäin olen seissyt noin 12 tuntia, en ole ehtinyt syödä lainkaan. Arvaa vaan, että illalla jalkoja särkee, mutta kyllä ne paranevat kun venyttelen. Joulu on sentään vain kerran vuodessa.

(MTV3-KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja