Sara Chafakia kiusattiin lapsena rajusti ulkonäön takia: "Itsetunto sai aika paljon kolhuja"

Sara Chafak vieraana Studio-ohjelman kuudennessa jaksossa 3:55
Sara Chafak vieraana Studio-ohjelmassa.

Sara Chafak vieraili Studio-ohjelmassa keskustelemassa ulkonäöstä. 

Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan juontamassa Studio-ohjelmassa keskusteltiin ulkonäöstä ja sen merkityksestä elämässä. Vieraana nähtiin vuoden 2012 Miss Suomi ja nykyinen malli Sara Chafak. Chafak työskentelee alalla, jossa kauneuden merkitys on keskeisessä osassa.

Tie Miss Suomeksi oli Chafakilla kuitenkin pitkä, sillä valintoja varjosti päiväkodissa alkanut pitkäaikainen kiusaaminen.

– Olen ihan kaikkea saanut kuulla. Päiväkodissa ensimmäinen asia, mikä herätti kysymystä, oli sana neekeri. Kysyin samana päivänä heti kotona äidiltä, että mitä tämä mahtaa tarkoittaa. Se oli ensi herätys sellaiseen, että olenko minä jotenkin erilainen.

Chafak ei antanut kiusaamisen vaikuttaa valintoihinsa, vaan hän päätti hakea Miss Suomi -kilpailuun.

– Itsetunto sai aika paljon kolhuja kaiken tämän kiusaamisen takia. Kyllä sitä mietti, että en minä voi hakea tuollaiseen, että en minä riittäisi. 

Lopulta sisäinen vahvuus ja itsevarmuus antoivat naiselle rohkeutta hakeutua alalle, jossa ulkonäkö on jatkuvan kritiikin kohteena.

Huoliteltu ulkonäkö yhdistetään negatiivisiin luonteenpiirteisiin

Julkisuudessa työskentelevä Chafak on jatkuvan ulkonäköön liittyvän kritiikin kohteena. Pinnallisuus on yksi asia, mitä hän jatkuvasti kuulee elämässään.

– Usein leimataan silleen, että etkö sinä muuta osaa kuin koreilla ulkonäöllä. Olen myös kuullut, että ei sitä kaikki ole kauniita lopun ikänsä ja sitten työt loppuu, toteaa Chafak.

Studio-ohjelman toisen vieraan Pekka Mattilan mukaan ulkonäkökeskustelu ei ole ainoastaan pinnallinen, vaan myös yhteiskunnallinen asia. Hänen mukaansa ennen eriarvoisuutta loivat muun muassa koulutustaso ja verkosto. Nykyään ulkonäkö vaikuttaa eriarvoisuuteen.

– Ulkonäöstä on tullut tehokkaampi väline välimatkan otossa muhin.

Studio MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tiistaisin kello 21 

Lue myös:

    Uusimmat